• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Zacht Werken, wat is dat eigenlijk?

Zacht Werken Jannet Veenbaas

Hard werken kennen we allemaal wel. Dat is rennen, zweten, zwoegen en druk zijn. We doen het allemaal, vaak veel te vaak. Maar wist je dat teveel hard werken helemaal niet effectief is? Je raakt er moe van, je put jezelf uit, en je wordt een stuk minder creatief. Bovendien kun je problemen minder goed oplossen, omdat je blik nauwer wordt en je gehaast werkt.

Dat kan anders!

Zacht werken is anders. Bij zacht werken ga je op een ontspannen manier je werk doen. Zacht werken is dus niet luieren en niksen. Het is super-effectief en je kunt er veel mee bereiken, vaak veel meer dan met eindeloos hard werken.

Maar de grote vraag is natuurlijk: wat is hard werken eigenlijk voor jou? En wat is zacht werken voor jou? En wat heb jij nodig om Zacht te kunnen werken? 

Zacht werken werkt

Na ‘zacht werken’ toegepast te hebben in mijn eigen bedrijf en persoonlijke leven bereikte ik zulke mooie resultaten dat ik besloot het ook aan mijn eigen klanten aan te bieden via de Zacht Werken Coaching trajecten. Deelnemers boeken ontzettend mooie resultaten met ‘zacht werken’ in combinatie met het leren ontspannen en het weer echt in contact komen met hun lichaam door fijne Massage en Shiatsu behandelingen.

Maar…zacht werken is niet altijd makkelijk

Wat is zacht werken? Zacht werken is op een ontspannen manier je talent inzetten om je werk zo te doen en zo waarde te leveren voor de mensen om je heen (en de wereld). Zacht werken is niet altijd makkelijk, want het betekent soms ook dat je spannende dingen moet doen: op iemand afstappen, uit je comfortzone komen, grenzen stellen, voor je waarde gaan staan, je zombie’s verslaan en jezelf uitdagen. Maar uiteindelijk is zacht werken enorm bevredigend, omdat je je eigen talenten inzet en laat groeien. En omdat je heel veel betekent voor de mensen om je heen.

Waarom werken we eigenlijk te hard?

We werken hard, omdat we vaak teveel tegelijk doen. Dan doen we tien dingen een beetje, in plaats van een ding goed en daarna weer een ding goed. Ook werken we hard omdat we vaak onze eigen talenten en intuïtie niet durven te volgen. We verstoppen ons achter de regeltjes van anderen (“Dat moet zo van mijn baas”, “Mijn man wil dat….”) omdat het lekker veilig is. Terwijl we onszelf zo kleinhouden. Maar je eigen weg gaan vraagt vaak moed. En dat is lastig.

Zacht Werken voor jezelf

Hier lees je welke stap je zelf kunt zetten om met zacht werken aan de slag te gaan. Wil je meer weten of persoonlijk advies? Klik hier en meld je aan voor een zacht-werken-diagnose gesprek. Dat is een kosteloos gesprek van circa 30-45 minuten, waarin we samen kijken welke stap het beste past bij jou.

Zacht werken voor jezelf - De basis

✔️ In het boek ‘Een zaak van zacht werken’ ontdek je in een meeslepend verhaal de belangrijkste stappen van zacht werken. Naast het verhaal bevat het boek bij elk hoofdstuk een aantal opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan. Bij het boek ontvang je als gratis download het zacht-werkboek, met ervaringsverhalen van een aantal professionals die zacht werken hebben ingezet. Het boek is te koop bij elke boekhandel in Nederland en wereldwijd via Amazon.com (ook in het Engels).


✔️ Het online programma ‘Zacht Werken’ is het uitgebreide basisprogramma, waarin je alles leert over je eigen energie en zacht werken. Het programma bestaat uit meer dan tien e-learing modules en werkboeken met opdrachten. Je leert alles over tijd maken, wat je energie geeft en kost in je werkdag, je dromen maar ook de zombies die je van je dromen afhouden, en tot slot ontdek je hoe je van schaarste kunt switchen naar overvloed. wil je meer weten over dit online programma? neem contact op!

Dit programma is de onmisbare basis voor zacht werken. Je kunt het programma zelfstandig volgen, maar ook via  mij als  zacht-werken-coach aanvullende persoonlijke coaching krijgen.

Zacht werken voor jezelf - Extra inspiratie:

Georganiseerd door  Zacht Werken founder Ellen De Lange- Ros, in samenwerking met Buro BRAND.

In de middagworkshop ‘Ontwerp je persoonlijke energiehandleiding’ krijg je inzicht in wat jou energie geeft, en wat je energielekken zijn. Je ontdekt je eigen sterke punten en valkuilen door het spelen van het zacht-werken-spel. Daarna stel je jouw persoonlijke handleiding op als een visuele praatplaat, voor jezelf en voor de mensen om je heen. Tot slot ontwerp je jouw perfecte werkdag en werkweek die je morgen meteen kunt toepassen. Open inschrijving voor deze workshop is hier mogelijk, daarnaast kunnen we deze workshop ook op aanvraag organiseren voor jouw team of organisatie.

Wil je MEER?

Zacht Werken met persoonlijke Coaching:

Bye bye stress en burn-out, begin nu met Zacht Werken® en ontspan! 

3 maanden Zacht Werken traject, intensief samen aan de slag om jouw carrière en je leven te veranderen!

👉 Zacht werken is iets dat je zelf moet doen, maar daar helpen we je graag bij in de vorm van persoonlijke coaching. Bij het Zacht Werken Coaching traject van 3 maanden krijg je die!

Meer info over een persoonlijk coachingstraject

Coach Jannet Veenbaas

👉 Meer lezen over Zacht Werken?