• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Intake

Als je voor het eerst komt beginnen we met een kort intake gesprek. In dit gesprek word aandacht besteed aan je klachten, medische achtergrond en je persoonlijke situatie. Dit gesprek is voor mij als therapeut belangrijk om me een beeld te vormen van jou als cliënt en welke rol de klachten spelen in het geheel.

Als je voor een puur ontspannende behandeling komt zal dit gesprek uiteraard nog korter zijn. Voor elke volgende behandeling bespreken we samen kort de effecten van de vorige behandeling, eventueel worden komende behandelingen aangepast.

Gaat het om een kind, dan is er altijd een ouder bij het intake gesprek.

Advies vooraf

Kort voor de behandeling niet een te zware maaltijd nuttigen. Ik raad je aan na de behandeling wat tijd voor jezelf te nemen en goed (bron)water te drinken, voor het verwijderen en uitscheiden van afvalstoffen. Het verwijderen van afvalstoffen kan (hoeft niet) gepaard gaan met een verscheidenheid aan symptomen.

Dit is een volkomen natuurlijk verschijnsel en is per persoon verschillend. De verschijnselen duren over het algemeen niet langer dan 24 uur (meestal veel korter hoor) Voorbeelden van de verschijnselen: Het loskomen van emoties, een slap gevoel of vermoeidheid, griepachtige symptomen, hoofdpijn. Nogmaals dit komt af en toe voor, meestal voelen mijn cliënten zich gewoon heel erg ontspannen na een behandeling.

massage praktijk De Koning Te Rijk, Groningen, Jannet Veenbaas

Behandeling

Ik werk met de combinatie van shiatsu en massage, en ik kijk per keer wat jouw lijf op dat moment nodig heeft. Afsluiting is altijd een ultiem ontspannende hoofdmassage!

Ik werk op een tafel die verwarmd is, ook de olie is heerlijk warm.

Bij de behandeling van kinderen kan je als ouder tijdens de behandeling aanwezig zijn als je dat prettig vind.

Frequentie van de behandelingen

Dit bespreken we in het intake gesprek, bij sommige klachten (meestal acute pijnklachten) zal het nodig zijn om b.v. de eerste keren 1 keer per week te komen en als er verbetering is bouwen we dit af tot 1 of 2 keer per maand.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is van tevoren lastig te bepalen, maar in het algemeen moet er binnen 3 behandelingen toch wel een echte verbetering  te merken zijn.

Natuurlijk merk je gelijk na de eerste behandeling al wel hoe ontspannend een massage kan zijn, en hoe jouw lijf daar behoefte aan had.

  • Behandeling op afspraak.
  • Om misverstanden te voorkomen zou ik graag willen vermelden dat mijn behandelingen niet erotisch van aard zijn.
  • Er wordt alleen gemasseerd op een schoon lichaam.

Lees hier over hoe ik precies te werk ga

Lees hier over de behandelingen die ik geef

Jannet Veenbaas
De Koning Te Rijk, Shiatsu Therapie, Massage & Zacht Werken® Coaching, Groningen.