• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Holistische massage in Groningen,

Wat is Holisme?

Holistische Massage Groningen

De mens als één geheel

In de holistische visie beschouwen we de mens als één geheel. Alle gevoelens, emoties, gedachten en verlangens zijn met elkaar verbonden. Ze beïnvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar worden gezien. Ze vormen samen een balans. Als op het ene niveau iets gebeurt heeft dat onmiddellijk effect op het andere niveau. Het lichaam is de uiterlijke manifestatie van onszelf, hoe we ons voelen en hoe we denken. Het lichaam liegt nooit. Het geeft een signaal aan als er iets uit balans is. Vaak al veel eerder dan wij ons realiseren. Je krijgt dan een klacht. De kunst is om de klacht te verbinden met de realiteit. Zo zien we bijvoorbeeld dat stress veel meer impact kan hebben op je lichaam en welbevinden dan we denken. 

Wat houdt een Holistische Massage in?

Massage is fijn, soms nodig, altijd behulpzaam

Aangeraakt worden is een levensbehoefte. Holistische massage is een respectvolle uitnodiging om tot een nieuw evenwicht te komen. Een holistisch massage helpt om diepere lagen en thema’s in het lichaam te onderzoeken en inzicht te krijgen over de oorzaak en achtergrond van de spanningen en klachten. We kijken bijvoorbeeld naar gebeurtenissen en patronen uit het verleden, die mogelijk nog niet verwerkt zijn en zich hebben vastgezet in het lichaam. Het toelaten en verwerken van vastgezette emoties en het doorbreken van gedachte- en gedragspatronen zorgen ervoor dat spanningen losgelaten kunnen worden en dat spanningen/klachten sterk verminderen of helemaal verdwijnen. Bovendien is het gewoon een heerlijk moment van ontspanning, helemaal de tijd voor jou, er hoeft even niks, alleen liggen op een warme tafel, en genieten van iedere aanraking, en de warme geurende (natuurlijke) olie 

Een holistische massage geeft je:

  •  ontspanning en balans
  • behandeling en voorkomen van spanningen en klachten
  • vitaliteit (bijvoorbeeld bij vermoeidheid en/of herstel van ziekte)
  • bewustwording / heelwording
  • contact met het lichaam en gevoel
  • inzicht in onverwerkte emoties
  • inzicht in de diepere oorzaak en betekenis van klachten

👉 TIP: Geef een massage cadeau! lees meer

OOK PROBEREN? PAK DAN NU GELIJK JOUW KORTING 

Werken en leven vanuit de holistische visie

Ik werk en leef altijd vanuit de holistische visie, daardoor krijgt een behandeling zoveel meer waarde, en voel jij je echt gezien en aangeraakt, dat is heerlijk om te ervaren. En wanneer jij heerlijk ontspannen en rustig van de tafel komt kun je deze ontspanning meenemen en weer doorgeven op je pad. Wat ik zelf iniedergeval heel sterk merk is dat als ik bijvoorbeeld gehaast mijn kinderen ophaal, dat zij daar acuut op reageren, ze reageren op mijn onrust, kinderen zijn nog veel meer verbonden met hun innerlijk weten, en daardoor voelen ze: dit klopt niet, hier heb ik geen zin in, en dan zullen ze gedrag gaan vertonen wat mij absoluut niet uitkomt op zo'n moment. Maar als ik zelf rustig ben voelen ze dat ook haarfijn aan, en verloopt alles zoveel beter!

Flexibiliteit en weerstand

Dit gegeven is natuurlijk op alles in het leven van toepassing, als wij onrust en stress voelen lopen de dingen gewoon niet,  we voelen onvrede en weerstand. Terwijl als we goed zorgen voor onszelf, echt durven kijken naar onze emoties, en de moed hebben om ermee aan de slag te gaan worden we daar uiteindelijk veel sterker en evenwichtiger van, en vooral flexibeler. En als je flexibel in het leven staat dan komen tegenslagen of een drukke dag veel minder hard binnen, en herstel je snel weer. Weerstand hebben op wat en hoe het is kost ontzettend veel energie. Just go with the flow, jouw eigen ideale flow welteverstaan!

Lees hier over hoe ik precies te werk ga

Lees hier over de behandelingen die ik geef

 

Andere massages bij De Koning Te Rijk, Groningen: