• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Shiatsu, Massage, cupping en muziek een gouden combi!

Gepubliceerd op: 03-10-2021

Je hebt voor het eerst een afspraak geboekt in mijn praktijk, en misschien ben je wat gespannen over wat er allemaal gaat gebeuren? ik leg het je graag uit. Maar kom het vooral ervaren!

Shiatsu, Massage, cupping en muziek een gouden combi!

Je hebt voor het eerst een afspraak geboekt in mijn praktijk in Groningen en misschien ben je wat gespannen over wat er allemaal gaat gebeuren? ik leg het je graag uit. Maar kom het vooral ervaren!

Ontspanning staat voorop

Ik werk met verschillende technieken: shiatsu, massage en cupping. En ik gebruik ook bepaalde muziek om je snel te kunnen laten ontspannen. Muziek werkt enorm helend. Als je bij mij komt krijg je een moment van rust, en dat is nodig in deze hectische drukke wereld waarin we zoveel in ons hoofd zitten. Hier mag je echt in je lichaam zakken, en daar weer het contact mee herstellen, en daarmee ook gelijk jouw emoties weer te kunnen voelen.

Lichamelijke  of geestelijke klachten

Er is vast een reden dat je een afspraak gemaakt hebt, veel cliënten die bij me komen hebben bijvoorbeeld lichamelijke klachten zoals nek, schouder, rugpijn, hoofdpijn, migraine of hebben het gevoel niet meer zelf in ontspanning te kunnen komen, ervaren stress klachten zijn overspanen, of burn-out. Ik werk aan het ontspannen van jouw lijf EN jouw geest.

Shiatsu

Shiatsu is een voorloper van de acupunctuur, i.p.v. met naalden werk ik met mijn handen op de verschillende meridianen (energiebanen) Ik geef een lichte druk op de tsubo's (Acupunctuurpunten) Hiermee kan ik spanning laten verdwijnen, of juist activeren zodat er meer energie in het systeem komt.

Zachte druk

Vaak denken mensen dat een behandeling perse pijn moet doen om het effectief te maken, dat is niet waar. Juist door deze subtiele aanraking merk ik dat mensen zich helemaal over kunnen geven aan de behandeling, deze diepe ontspanning zorgt ervoor dat ik ongemerkt steeds wat dieper kan werken, zonder dat je dat door hebt! Shiatsu werkt als het ware als een RESET knop, alles in jouw systeem gaat weer terug naar de ontspannings-modus. (natuurlijk kan ik ook meer druk gebruiken mocht dat nodig zijn, of als je dat zelf prettig vindt) Je lichaam zal zich weer herinneren wat ontspanning is, en daarna zal je het zelf ook sneller doorhebben als je gespannen raakt, of in een verkeerde houding zit te werken, en kun je er eerder wat aan doen. Ik krijg vaak de reactie: "Jeetje, ik wist niet dat ik zoveel kon VOELEN in mijn lijf, en dat met zachte aanraking"

Holistische massage

Als ik klaar ben met de drukpunten pak ik een heerlijk warme olie, deze natuurlijk olie is aangevuld met speciale etherische oliën die ook weer meewerken aan jouw ontspanning. Ook dit is weer subtiel, een heerlijke geur, maar niet overdadig. Ik raad je ook aan om geen parfum te dragen voor extra effect. 

Wat houdt een Holistische Massage in?

Massage is fijn, soms nodig, altijd behulpzaam
Aangeraakt worden is een levensbehoefte. Holistische massage is een respectvolle uitnodiging om tot een nieuw evenwicht te komen. Een holistisch massage helpt om diepere lagen en thema’s in het lichaam te onderzoeken en inzicht te krijgen over de oorzaak en achtergrond van de spanningen en klachten. We kijken bijvoorbeeld naar gebeurtenissen en patronen uit het verleden, die mogelijk nog niet verwerkt zijn en zich hebben vastgezet in het lichaam. Het toelaten en verwerken van vastgezette emoties en het doorbreken van gedachte- en gedragspatronen zorgen ervoor dat spanningen losgelaten kunnen worden en dat spanningen/klachten sterk verminderen of helemaal verdwijnen. Bovendien is het gewoon een heerlijk moment van ontspanning, helemaal de tijd voor jou, er hoeft even niks, alleen liggen op een warme tafel, en genieten van iedere aanraking, en de warme geurende (natuurlijke) olie
Een holistische massage geeft je:
✔️ontspanning en balans
✔️behandeling en voorkomen van spanningen en klachten
✔️vitaliteit (bijvoorbeeld bij vermoeidheid en/of herstel van ziekte)
✔️bewustwording / heelwording
✔️contact met het lichaam en gevoel
✔️inzicht in onverwerkte emoties
✔️inzicht in de diepere oorzaak en betekenis van klachten


Cupping: zeer effectief bij nek, schouder en rugklachten

Cupping is een vorm van bindweefsel-massage, de doorbloeding wordt optimaal gestimuleerd. vooral heerlijk en effectief in het nek en schoudergebied, en bij hoofdpijn klachten. Je voelt dat daar letterlijk weer ruimte komt als je bijvoorbeeld je nek minder goed kan draaien. Mijn cliënten ervaren deze behandeling als zeer effectief, prettig met lang resultaat! Ik krijg van bijna iedere cliënt terug: het voelt alsof de spanningen pijn letterlijk uit mijn lichaam gezogen wordt! het voelt NU al zo anders dan toen ik hier binnen kwam...

Hoofdmassage als afsluiting

Hoofdmassage is super ontspannend

Als afsluiting van mijn massage behandelingen geef ik mijn cliënten altijd een hoofdmassage. Ik krijg daar zulke positieve reacties op zoals: Wauw wat is DAT ontspannend zeg, dat had ik niet verwacht, mijn hoofd werd eindelijk letterlijk stil!

Omdat het hoofd het centrum van het zenuwstelsel is, brengt een hoofdmassage het hele zenuwgestel tot rust. Je zult letterlijk rust in je hoofd ervaren als je normaal gesproken veel piekert. Massage van de slapen verbetert het gezichts- en concentratievermogen, en brengt ook een toestand van geconcentreerd bewustzijn. Massage van de wenkbrauwen ontspant het hele lichaam en is vooral heilzaam voor de ogen en het zenuwgestel. Massage van het voorhoofd versterkt het gezichts- en concentratievermogen. Verder stimuleer ik verschillende drukpunten op de schedel die je in een diepe ontspanning zullen brengen. Hou je ook zo van die heerlijke hoofdmassage die je wel eens bij de kapper krijgt? dan zul je dit ook heerlijk vinden.

Muziek tijdens de Massage 

De genezende werking van muziek

Muziek heeft ook een helend effect op je en dan vooral klassieke of meditatieve muziek. Ik gebruik zelf ook veel andere soorten muziek zoals wereldmuziek, folk, mantra's, natuurgeluiden chants etc. Of juist muziek met prachtige teksten. Deze muziek verlaagt je hartslag, je bloeddruk en ontspant je ademhaling. Bij het luisteren daalt je cortisol, een stresshormoon, waardoor het je ontspanning en rust geeft. Ook heeft muziek een stimulerende werking op je beloningssysteem in je hersenen, waardoor jij je goed gaat voelen. Dit heeft een positief effect bij bijvoorbeeld depressies, burn-out of overprikkeling. Er zijn ook onderzoeken gedaan naar muziektherapie bij (ernstig) zieke mensen, waarbij opmerkelijke resultaten werden gemeten, waarbij het pijn en angst verlaagt. Ik merk zelf dat het luisteren naar muziek, dansen en zingen zo veel goeds doen voor mijn gezondheid en humeur. 👉 Ik werd een tijdje geleden geïnterviewd door de HAPPINEZZ over mijn liefde voor muziek en dansen. Lees het artikel hier!


👉 Leuk weetje: Deze muziek is ook erg fijn voor planten (daar is veel onderzoek naar gedaan) Ik heb mijn hele praktijk vol staan met groene planten, dit zijn echt happy plantjes!

Shiatsu, Massage, cupping en muziek een gouden combi

Voordat we de sessie starten hebben we natuurlijk een gesprek over wat er op dit moment allemaal speelt bij jou, Wat voor jou op dit moment belangrijk is om aandacht aan te geven. Ik voel dan in jouw lichaam wat er precies nodig is, dit gaat allemaal intuïtief en d.m.v. mijn jarenlange ervaring met dit werk met mensen. En daarna ga je lekker op de verwarmde massagetafel liggen, tot rust komen!
In stilte kun je erg diep ontspannen, en voelen wat jouw lichaam je wil vertellen. Ook het hoofd wat normaal gesproken overuren maakt kan dan tot rust komen.  Maar natuurlijk mag je ook met mij delen wat je voelt tijdens de massage.

Wie wat, waar?

Jannet Veenbaas: 'Mijn uitgangspunt als therapeut en coach? Dat een aanraking een menselijke basisbehoefte is, en helend kan werken. Via aanraking is het mogelijk om lichaam en geest in balans te brengen, zodat eventuele verstoringen worden opgelost en jij beter in je vel komt te zitten. Dit uitgangspunt pas ik toe in de verschillende behandelingen en therapieën die ik aanbied: Shiatsu-therapie, de massages en het coachingstraject Zacht Werken. In sommige gevallen kunnen mijn behandelingen vergoed worden door zorgverzekeraars. Zo hoef je je helemaal geen zorgen meer te maken.’

⭐⭐⭐⭐⭐ Lees hier reviews van mijn cliënten

 

IK WIL EEN AFSPRAAK MAKEN

IK HEB EERST NOG VRAGEN

De Koning Te Rijk,

Shiatsu Therapie, Massage & Zacht Werken® Coaching

Brugstraat 7A

9712 AA Groningen

06-14873598