• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Hoofdmassage ontspant lichaam en geest

Gepubliceerd op: 23-05-2021

Zit je hoofdvol drukke gedachten? Besteed dan eens wat extra aandacht aan je haar en je hoofd. Of kom langs voor een ontspannende hoofdmassage.

Hoofdmassage is super ontspannend

Als afsluiting van mijn massage behandelingen geef ik mijn cliënten altijd een hoofdmassage. Ik krijg daar zulke positieve reacties op zoals: Wauw wat is DAT ontspannend zeg, dat had ik niet verwacht, mijn hoofd werd letterlijk stil!

Voordelen van hoofdmassage

Persoonlijk vind ik een hoofd massage krijgen heeeerlijk!
Ben jij ook benieuwd waarom een hoofd massage zoveel effect heeft?
Door spanningen en stress voelt het gebied van hoofd, nek en schouders vaak strak en pijnlijk aan. Het hoofd en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Als je gestrest bent of boos, hopen spanningen zich op en uit het zich in hoofdpijn, pijn in de nek of schoudergebied.

Verlichting bij hoofdpijn

Door stevige en zachte massagebewegingen wordt gezorgd dat blokkades worden opgeheven en kan het voor verlichting zorgen bij pijn door stress of migraine. De effecten van een hoofdmassage zijn niet alleen lichamelijk maar werkt ook mentaal door. Hoofdmassage kalmeert en ontspant, en het kan zorgen voor een betere nachtrust.

Kom tot rust

Omdat het hoofd het centrum van het zenuwstelsel is, brengt een hoofdmassage het hele zenuwgestel tot rust. Je zult letterlijk rust in je hoofd ervaren als je normaal gesproken veel piekert. Massage van de slapen verbetert het gezichts- en concentratievermogen, en brengt ook een toestand van geconcentreerd bewustzijn. Massage van de wenkbrauwen ontspant het hele lichaam en is vooral heilzaam voor de ogen en het zenuwgestel. Massage van het voorhoofd versterkt het gezichts- en concentratievermogen.

Nog meer voordelen van een hoofdmassage:

• Verbetert de toevoer van verse zuurstof en glucose naar de hersenen.
• Ontspant het zenuwstelsel en elimineert de vermoeidheid als gevolg van mentale spanning en druk.
• Verbetert de circulatie van het vitale hersen- en ruggenmerg vocht.
• Verhoogd de afscheiding van groeihormonen en enzymen, die noodzakelijk zijn voor de groei en ontwikkeling van de hersencellen.
• Verhoogt het niveau van prana (levensenergie) in de hersenen.
• Voorkomt uitdroging.
• Vertraagd haaruitval en vroegtijdig kaal en grijs worden.
Om deze redenen zouden we bijna wel elke dag een hoofdmassage kunnen gebruiken.
Jannet Veenbaas geeft een hoofdmassage in Groningen

Wie ben ik, en wat kan ik voor jou betekenen?

Jannet Veenbaas: 'Mijn uitgangspunt als therapeut en coach? Dat een aanraking een menselijke basisbehoefte is, en helend kan werken. Via aanraking is het mogelijk om lichaam en geest in balans te brengen, zodat eventuele verstoringen worden opgelost en jij beter in je vel komt te zitten. Dit uitgangspunt pas ik toe in de verschillende behandelingen en therapieën die ik aanbied: 

Shiatsu-therapiemassage en Zacht Werken Coaching. Ik hanteer ik een holistische werkwijze. Dat betekent dat ik niet alleen naar je klacht of naar je problemen kijk, maar naar je totale persoon. Dit alles in een prachtig monumentaal pand in hartje Groningen.

IK WIL EEN SHIATSU MASSAGE PLANNEN!

IK HEB EERST NOG VRAGEN

IK WIL MEER TIPS ONTVANGEN 😀

Misschien ook interessant voor jou 👇

#massage #groningen #hoofdmassage #shiatsu #komtotrust #ontspanneing #zen #relax #dekoningterijk