• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

 Wat is Zacht Werken®?


Zacht Werken® is de tegenhanger van hard werken, Maar wel vanuit je hart werken!
Je gaat op een ontspannen manier met je talenten aan de slag. En je bouwt creatief aan de dromen die jij wilt realiseren.

Dit kan individueel, maar ook bijvoorbeeld met jouw organisatie / team.

Zacht werken begint met tijd maken. Niet langer hollen en te laat zijn, maar in alle rust precies doen wat er nodig is. Terwijl je alles met aandacht doet, omdat je tijd genoeg hebt. Omdat je tijd kunt maken.

Door zacht te werken krijg je alle tijd, altijd. Je ontdekt wat je in de weg zit. Waar ben jij, zonder dat je het zelf ziet, een levenloze zombie? Hoe ga je, stap voor stap, bouwen en je dromen realiseren? Niet later als je met pensioen bent, maar nu. Juist nu je in de kracht van je leven bent.

Wat levert het programma je op?
Natuurlijk ga je niet zomaar een zacht-werken-programma volgen. Het moet wel wat opleveren! Dit is wat je gaat realiseren:

*Rust en focus. Aandacht voor wat je echt belangrijk vindt in jouw leven. Je gaat je interne radiozender fine tunen op de uitzending van je eigen leven. Zodat je zonder ruis en drukte kunt genieten van je eigen levensmuziek.

*Meer resultaat, meer bereiken in je werk door minder hard te werken.

*Altijd alle tijd. Je leert de magie van de tijd. Je ontdekt hoe je nooit meer tijd tekort komt en altijd tijd genoeg hebt. Omdat je tijd gaat maken. Zo krijg je tijd in overvloed. Altijd.

*Je werk gaan doen op jouw manier, zodat jouw talenten maximaal uit de verf komen. Zodat je een maximale bijdrage levert en anderen volop van dienst kunt zijn. Maar dan wel op een manier die bij jou past. Zonder werkdruk of stress.

*Je dromen realiseren. Het maakt niet uit wat je droom is: een wereldreis, een boek schrijven, meer klanten of die promotie waar je je zinnen op hebt gezet. Je ontdekt hoe je stap voor stap aan de slag gaat met het realiseren van je dromen. Niet later, maar nu.

*De vaardigheden die je leert met zacht werken zijn geen snelle hype die volgend jaar weer is achterhaald. Het zijn vaardigheden waar je de rest van je leven lol van hebt. In je werk en je privéleven. Waarom zou je nog langer worstelen of wachten als je nu een stap kunt zetten?

ik ga vooral aan de slag met jou met de  connectie tussen lichaam en geest, mindset, krachtige simpele oefeningen om te ontspannen, en creativiteit.

Waar ik voor sta:
Ik wil jou graag laten ervaren dat het heel goed mogelijk is om in deze vaak hectische, drukke maatschappij lekker ontspannen in het leven te staan.

Met vallen en opstaan heb ik daar heel veel over geleerd en zelf ervaren, en ik leer ook nog steeds elke dag meer.

Ik heb een heftige burn-out meegemaakt rond mijn 23e en voordat ik in aanraking kwam met Zacht Werken was ik hard opweg naar een tweede. Ik was moeder van 2 jonge kinderen, had een goedlopende praktijk, hobby’s, sporten, sociale activiteiten, alles wat ”iedereen” tegenwoordig graag wil, maar ik liep ondertussen op mijn tandvlees, en was niet meer de leuke energieke moeder, partner en therapeut die ik zou willen zijn. En dan voel je je daar schuldig over tegenover iedereen. Ik voelde me letterlijk klem zitten, gevangen in mijn leven.

Ik wist van binnen: er moet iets veranderen, maar wat? En per “toeval” kwam ik erachter dat er zoiets bestond als ZACHT werken, als tegenhanger van hard werken, en ook nog vanuit je HART werken. Ik voelde direct een grote JA!

Zacht weken sluit ook perfect aan bij waar ik in mijn praktijk voor shiatsu therapie en massage aan werk met cliënten. Een aanraking kan helend werken, en is een basisbehoefte van ieder mens. Dat is namelijk het vinden van balans tussen lichaam en geest, zowel privé als ook in je werk. Ik werk op basis van het holisme dat houdt in dat elk aspect van je mens-zijn je gehele persoonlijkheid beïnvloed. De wisselwerking tussen lichaam en geest is hierbij van groot belang. Ook voeding, beweging, lifestyle en mindset spelen een belangrijke rol.

Sinds ik zacht werk ervaar ik veel meer rust in mijn lijf en ook in mijn hoofd, ik doe nog steeds veel dingen op een dag, maar mijn mindset is totaal anders, eigenlijk krijg ik meer dingen gedaan dan voorheen. Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken.

Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie, aan zaken die ertoe doen, met aandacht.

Het motto dat ik van Ellen de Lange-Ros (Founder Zacht Werken en mijn eigen geweldige coach) en zacht werken heb geleerd is: Je kunt best 100% aandacht en energie geven aan je gezin. 100% aandacht voor je werk hebben, en ook nog eens 100% aandacht voor jezelf, je behoeftes en ontwikkeling. Het kan alleen niet allemaal tegelijk op hetzelfde moment! Dat was gewoon zo'n eye-opener voor mij! Ik kan nu zeggen: Nu heb ik compleet de aandacht voor mijn kinderen, en op een ander moment focus ik volledig op mijn bedrijf, weer een ander moment kom ik helemaal tot rust op mijn yoga-mat, zonder dat er allerlei stemmetjes in mijn hoofd zeggen wat er allemaal ook nog moet, nee, dat komt later, als ik de keus maak om met die andere dingen aan de slag te gaan.

Iedereen heeft dezelfde 24 uur in een dag, en we kunnen elke seconde een bewuste keus maken waar we op dat moment onze onverdeelde aandacht aan geven, vanuit de energie van dat specifieke moment.

Dat voelt zo wezenlijk anders, ik verbaas me er nog dagelijks over dat het eigenlijk allemaal zo simpel is.

Wil jij en/of wil jouw organisatie of team ook graag zacht werken? Ik help je graag!