• darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg

Waarom Shiatsu-Massage perfect helpt bij hoofdpijn klachten

Shiatsu massage helpt bij hoofdpijn
Gepubliceerd op: 11-09-2020

Wist je dat hoofdpijn één van de meest voorkomende gezondheidsklachten is, en maar liefst 1 op de 5 volwassenen minimaal één dag in de week last van hoofdpijn heeft? Heb jij ook last van hoofdpijn-klachten? weet dan dat daar wat aan te doen is.

Heb jij last van hoofdpijn-klachten? probeer dan eens een Shiatsu-Massage.

Wist je dat hoofdpijn één van de meest voorkomende gezondheidsklachten is, en maar liefst 1 op de 5 volwassenen minimaal één dag in de week last van hoofdpijn heeft? Heb jij ook last van hoofdpijn-klachten? weet dan dat daar wat aan te doen is.

 👉 Waarom Shiatsu-Massage perfect helpt bij hoofdpijn klachten, hoe het werkt en wat het voor jou kan betekenen

Meest voorkomend: Hoofdpijn door stress

De meest voorkomende vorm van hoofdpijn is spanningshoofdpijn. Hoofdpijn die veroorzaakt wordt door spanning of stress. Maar liefst 60% van de Nederlanders heeft er in meer of mindere mate last van. Spanningshoofdpijn kan je het dagelijkse leven behoorlijk lastig maken. Het heeft grote invloed op je werk, je studie, je gezinsleven of sociale activiteiten. Het ziekteverzuim door hoofdpijn is dan ook behoorlijk hoog.

Spanning hoeft niet altijd de oorzaak van spanningshoofdpijn te zijn. Wat de oorzaak wel is, is vaak onduidelijk. De pijn ontstaat soms zonder reden. Factoren die een rol zouden kunnen spelen bij het ontstaan van deze hoofdpijnvorm zijn:

 • Verhoogde spierspanning
 • Stress
 • Wegvallen van spanning (in het weekend of op vakantie bijvoorbeeld)
 • Erfelijkheid
 • Hormonen
 • Slaaptekort
 • Verkeerde lichaamshouding
 • Te lang naar schermen kijken

Hectische maatschappij: druk, druk, druk

En vergeet niet dat we in een nogal hectische maatschappij leven,  we willen en we moeten zoveel, er wordt zoveel van ons gevraagd. Vaak is er te weinig ruimte om echt tot rust te kunnen komen. We leven continu in een overdrive, dit is wel eventjes vol te houden, maar op lange termijn niet oke, en ook niet gezond. Op deze manier ga je als het ware op adrenaline leven, dit is een belangrijke trigger voor hoofdpijn.

Shiatsu, massage & Cupping bij hoofdpijn

Ik behandel veel mensen in mijn praktijk met hoofdpijnklachten, ik werk met shiatsu, massage, en cupping dit is een geweldige combinatie van technieken en is zeer effectief. Na een behandeling behandeling zul je direct verlichting voelen en meer ruimte ervaren in het nek en schoudergebied. Wij meer effect? Plan dan twee of 3 behandelingen kort op elkaar met 1 of 2 weken ertussen, dan kan ik per behandeling steeds een stukje dieper in het bindweefsel werken.

in in de praktijk zie ik dat de oorzaak meestal ligt aan een combinatie van verschillende factoren, bijvoorbeeld te lang doorgaan met schermwerk omdat het nog even af moet. Te weinig pauzes tussendoor, door werkdruk gaan de schouders steeds meer omhoog en op deze manier bouw je veel spanning op in het lichaam vooral in het nek en schoudergebied. Dit zorgt ervoor dat er door de verkramping in dit gebied letterlijk minder bloed en zuurstof naar het hoofd en hersenen kan gaan, dit veroorzaakt hoofdpijn.

Effect van Shiatsu massage op spanningshoofdpijn

 • minder frequent hoofdpijn tot helemaal geen hoofdpijnmeer
 • meer ontspanning kunnen nemen en rust in je lichaam
 • De doorbloeding wordt gestimuleerd in het nek en schoudergebied

Hoofdmassage: nek, scheden en gezicht

Het werkt echt heel ontspannend om een hoofdmassage te ontvangen, door de zachte aanrakingen op het (meestal overbelaste) hoofd kom je direct tot rust en zul je een diepe ontspanning ervaren. In mijn behandelingen neem ik ook altijd het hoofd en gezicht mee om deze reden, net als de handen en de voeten deze uiteindes van jouw lichaam zijn ook de in-en-uitgang van onze energiebanen: De meridianen. Vaak heb je niet bewust door hoeveel spanning je vasthoudt in je lijf op deze plekken.

Misschien ook interessant voor jou 👇

Over De Koning Te Rijk Massage, Shiatsu & Coaching Groningen

Jannet Veenbaas: ‘Mijn uitgangspunt als therapeut en coach? Dat een aanraking een menselijke basisbehoefte is, en helend kan werken. Via aanraking is het mogelijk om lichaam en geest in balans te brengen, zodat eventuele verstoringen worden opgelost en jij beter in je vel komt te zitten. Dit uitgangspunt pas ik toe in de verschillende behandelingen en therapieën die ik aanbied: Shiatsu-therapie, Massage en Zacht Werken Coaching in Groningen. In mijn behandelingen hanteer ik een holistische werkwijze. Dat betekent dat ik niet alleen naar je klacht of naar je problemen kijk, maar naar je totale persoon.’

⭐⭐⭐⭐⭐ Lees hier reviews van mijn cliënten

Wie is Jannet?

Ik Ben Jannet, moeder van Kjeld (7) en Kim (5) met vallen en opstaan heb ik ervaren dat het heel goed mogelijk is om in deze vaak hectische, drukke maatschappij lekker ontspannen in het leven te staan, en ik leer ook nog steeds elke dag meer. Door Zacht Werken voel ik me nu  weer een leuk mens en moeder.

LEES MEER OVER JANNET

Ik hoop je snel te ontmoeten, Liefs Jannet