• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Zzzz... Beter slapen door shiatsu

Beter slapen door Shiatsu en Massage
Gepubliceerd op: 16-04-2019

Heb jij moeite met slapen? Ontdek hier mijn tips voor een goede nachtrust, zodat jij heerlijk in slaap valt en uitgerust wakker wordt.

Zzzz... Beter slapen door shiatsu!

Inmiddels zijn er wel duizend schapen voorbij gedarteld. Maar na jezelf tig keer te hebben omgedraaid, een warme kop thee te hebben gedronken en naar rustgevende muziek te hebben geluisterd, kun je nog stééds niet slapen. Rond een uur of vier weet je dan eindelijk in slaap te sukkelen, om drie uur later gebroken en geradbraakt wakker te worden. De héle volgende dag staat vol met belangrijke afspraken, die jij allemaal vermoeid uitzit. Ondertussen zie je al weer tegen de volgende nacht op, omdat je vreest dat je wéér niet kunt slapen. Tijd om uit deze cirkel van slapeloosheid te stappen, en jezelf te trakteren op een (shiatsu)massage.

Slaapprobleem

Vaak schuilt er meer achter je slaapprobleem. Waarschijnlijk lig jij zo te woelen omdat nog denkt aan álles wat er op je 'to-do'-lijstje staat. Of misschien denk je aan de onenigheid die je hebt met je familie of je partner. Hierdoor weet je de slaap moeilijker te vatten, of slaap je minder goed door. Gevolg: je raakt nóg vermoeider en minder goed uitgerust. Slaapproblemen hebben – helaas – een groot effect op je dagelijks functioneren, en voor je gezondheid op de lange termijn. Merk jij dat je al een tijdje niet goed kunt slapen, dan is het belangrijk om hier iets aan te doen. Om te beginnen geef ik je aan aantal tips die je kunt toepassen om beter in slaap te komen en een diepere nachtrust te ervaren.

Simpele manieren om beter te slapen

Moeite met slapen? Hier een aantal tips


- Piekerlijstje. Schrijf alles op wat er door je hoofd spookt. Zo is de kans kleiner dat je hier 's nachts aan gaat liggen denken.

- Oordopjes. Goede oordopjes dempen irritante omgevingsgeluiden, zoals geluiden op straat, een tikkende klok of het gesnurk van je partner.

- Weg met je wekker. Niets is zo frustrerend als de tijd weg te zien tikken terwijl je tevergeefs in slaap probeert te komen. Zorg er daarom voor dat je wekker of klok uit het zicht is als je gaat slapen.

- Slaapmasker (je weet wel: zo'n masker dat je ogen afdekt). Het dragen van een slaapmasker zorgt ervoor dat je niet wakker ligt of gewekt wordt door teveel of te fel licht.

- Shiatsu en massage. Deze behandelingen helpen vooral als je niet kunt slapen door emotionele onrust.

Shiatsu en massage: wat houden deze behandelingen in?

Je lichaam en geest dienen in balans te zijn. Lang niet iedereen is altijd optimaal in balans: dat is normaal. Maar soms raak je zó uit balans, dat je klachten ontwikkeld als slapeloosheid. Massage en shiatsu zorgen ervoor dat je lichaam en geest weer in balans komen, en dat je levensenergie weer gaat stromen. Shiatsu is ook wel te vergelijken met acupunctuur, alleen dan zonder de naalden. Er wordt namelijk gewerkt met de vingers en handen. Door de drukpunten op de meridianen op te zoeken, wordt het zelfgenezend vermogen van je lichaam gestimuleerd. Je immuunsysteem krijgt een boost, en alle verstoringen in je lichaam worden opgelost. Tijdens een behandeling komen je lichaam en geest weer in balans. Niet alleen kom je hierdoor beter in je vel te zitten, ook kun je weer heerlijk slapen.

Lichaam en geest in balans met Shiatsu Massage

Goed om te weten is dat massage en shiatsu gericht zijn op het lichaam, maar dat de methodes doorwerken in alle gebieden van je persoonlijkheid. Het kan dus zijn dat bepaalde aanrakingen bepaalde emoties oproepen. Vanuit mijn holistische werkwijze vind ik het belangrijk om ook aandacht aan het persoonlijke aspect te besteden. Het lichaam en geest zijn immers één: het zelfgenezend vermogen van je lichaam werkt alleen als je lichaam een eenheid vormt met je geest. Het is mijn doel als therapeut om jou meer bewust te maken van je gevoelens, en je weer in contact te laten komen met je eigen lichaam. En dat is bij slaapproblemen niet onbelangrijk, want vaak worden deze door piekergedachten en emotionele problemen veroorzaakt. Tijdens een shiatsubehandeling voel je hoe het nou eigenlijk écht met je gaat. Het is heel goed mogelijk dat je door dit moment van ontspanning nieuwe inzichten krijgt, en tot oplossingen komt voor je problemen. Oplossingen waardoor je minder gaat piekeren, en waarmee je dus ook weer beter kunt slapen. Als je het fijn vindt, dan kan ik ook met je meedenken over eventuele oplossingen  voor de problemen waar je over piekert. Alleen al het bespreken van je piekergedachten kan soms alleen al enorm opluchten.

De voordelen van een Shiatsu massage

Hier zul je van genieten:  


- Je spieren voelen heerlijk soepel en ontspannen aan

- Je ervaart een diepe rust, vergelijkbaar zoals na een meditatie   

- Na een behandeling zal je heerlijk en diep slapen

- Je immuunsysteem krijgt een oppepper

- Je verdient het, want het is gewoon heel fijn!

Voor jou!

Wil jij eindelijk weer eens lekker kunnen slapen? Of kamp je met andere klachten of problemen, zoals stress, zwangerschapsklachten, hoofdpijn of een slechte werkhouding? In mijn praktijk combineer ik massage en shiatsu met Zacht Werken® Coaching, waardoor ik jou op meerdere manieren bij veel verschillende vragen en problemen kan helpen. Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik vertel je heel graag over alle mogelijkheden.

BOEK HIER JOUW MASSAGE OF SHIATSU BEHANDELING

JA! IK WIL MEER WETEN OVER ZACHT WERKEN®  COACHING

Wil jij je ook de Koning Te Rijk voelen?

Wie, wat waar?

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken®  coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Ik heb een fijne praktijk in  hartje Groningen genaamd De Koning Te Rijk.  Ik hoop dat ieder zich na een behandeling of coachingssessie  bij mij zich De Koning Te Rijk voelt. Thuis heb ik een lieve partner, Fred die fantastisch kan koken (yes!) en twee ondernemende kids Kjeld (6) en Kim (4) die ik af en toe graag achter het behang wil  plakken, maar O wat ben ik dankbaar en trots op deze mini mensjes.