• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Voelt jouw dag als een stress- rollercoaster?  Lees hier hoe je daaruit stapt.

Moeder in tranen door te veel stress
Gepubliceerd op: 03-04-2019

Lisa, (35)  is accountmanager, staat naast haar hippe auto op de parkeerplaats naast haar kantoor en  werkt snel  haar tranen en uitgelopen mascara weg. Nee, dit is niet wat ze had verwacht van het leven, elke dag een zichzelf herhalende  stress rollercoaster met nul tijd voor zichzelf. Gelijk is daar dat knagende schuldgevoel weer. Herken jij dit? Lees hier Hoe je afrekent met stress zodat jij ook die super-moeder, sexy partner en power woman kunt zijn waar je stiekem jaloers op bent.

Voelt jouw dag als een stress- rollercoaster?  Lees hier hoe je daaruit stapt.

Lisa, (35)  is accountmanager, staat naast haar hippe auto op de parkeerplaats naast haar kantoor en  werkt snel  haar tranen en uitgelopen mascara weg, als ze haar collega Jos ziet aankomen. Ze forceert een brede glimlach, en roept vrolijk Goedemorgen! Als ze samen naar de lift lopen trekt de ochtend-spits als een film voorbij in haar hoofd. Ze schreeuwde tegen haar kinderen Lola (6) en Pip (4) om ze te laten opschieten om hun ontbijt te eten, daarna: ruzie met haar jongste omdat die tegenwoordig alleen nog  verkleedkleren aan wil naar school, tot overmaat van ramp was er een gymschoen kwijt, en was Pip in tranen want Lisa had geen tijd meer om een boekje voor te lezen in de klas. Toen Lisa  net op tijd bij haar werk aankwam zag ze  tot haar schrik 2 schooltasjes en een gymtasje nog op de achterbank liggen. NEE! vergeten uit de auto te halen! ze voelt  zich een vreselijke moeder en barst in tranen uit. Nee, dit is niet wat ze had verwacht van het leven, elke dag een zichzelf herhalende  stress rollercoaster met nul tijd voor zichzelf, gelijk is daar dat knagende schuldgevoel weer.  

Vrouwen voelen vaker stress

Uit onderzoek, gepubliceerd door het Sociaal Cultureel Planbureau, blijkt dat vrouwen vaker  stress voelen dan mannen. Ook ervaren zij minder vrije tijd, voelen zich futloos.  Ze zijn onrustig op vrije dagen en kunnen zich slecht ontspannen. Bovendien voelen ze zich vaak schuldig over van alles. 

Genoeg tijd

Hoe het ook kan is dat jij elke dag het gevoel zou hebben dat alles oke is,  dat overal genoeg tijd voor is, dat je gewoon op tijd op je werk zou verschijnen en daar relaxed je ding zou doen. 'S avonds schuif je gezellig met je gezin aan tafel, en als de kinderen op bed liggen hebben jij en je partner samen quality time.

Mindset

Klinkt misschien heel ongeloofwaardig op dit moment, ik weet het. Maar het is zeker mogelijk.  Ook jij kunt fluitend van je werk komen en 's avonds nog de energie hebben om leuke dingen te doen en te genieten van je gezin. Hoe pak je dat aan? Het vraagt een aantal belangrijke  aanpassingen in je leven, gewoontes en vooral in je mindset.

Ik geef je 5 tips voor meer innerlijk rust

Slaap

Je lichaam heeft rust nodig om te herstellen. Ga wat eerder naar bed, juist als het druk is zo begin je de volgende dag met meer energie en ben je helder. Schrijf eventueel alles wat nog in je hoofd zit en wat je niet wilt vergeten op voor het slapen gaan, dat geeft rust.

Geef je hersenen rust

Leg je tablet en telefoon eens weg, je krijgt hierdoor continu prikkels.  Luister naar mooie muziek, lees een boek, of doe even helemaal niets.

Massage en Shiatsu

Gun jezelf dat moment van rust en ontspanning, boek een massage om alle stress los te laten of laat  je lichaam en geest in balans brengen met een Shiatsu behandeling.

Ga naar buiten en beweeg

Laad jezelf  op in het zonlicht en de natuur. Adem de frisse buitenlucht in en laat de wind door je haren waaien, ontspan, of doe tikkertje met je kinderen, dat telt gelijk ook mee als quality-time met je kinderen.

Lach! 

Wees positief. Sta stil bij alles wat er op een dag leuk was en goed ging. wat heb je een geweldige tekening gekregen van je dochter, wat lief dat die collega zomaar een leuk kaartje op je bureau heeft achtergelaten, wat heerlijk dat vandaag het zonnetje schijnt!
Wist je dat lachen energie geeft? Door een goede buiklach stijgt je bloeddruk, versnelt je hartslag, ga je sneller ademen en gaat er meer zuurstof naar de spieren en organen. Gevolg? Meer energie. 

Het leven positief ervaren

Een half jaar later ervaart Lisa haar leven totaal anders, ze voelt zich goed, ze heeft  meer energie, en heeft zelfs haar oude hobby tekenen weer opgepakt vertelt ze me aan de telefoon als we een afsluitend gesprek hebben. Op de achtergrond hoor ik twee heerlijk vrolijke kinderstemmetjes. Ik deed met Lisa een Zacht werken traject waarin we concreet aan de slag gingen met zaken waar Lisa mee worstelde, zoals waar lek jij energie en tijd? , wat vindt je echt belangrijk in jouw leven? Hoe zorg ik dat ik ruimte voor mezelf heb? hoe reken ik af met schuldgevoel? wat vind ik zelf nou eigenlijk leuk? wat zijn mijn passies en dromen? "Ik had nooit verwacht dat mijn leven zo snel in positieve zin zou kunnen veranderen, de tools die ik met Zacht Werken®  geleerd heb zijn waardevol en ik zal er de rest van mijn leven profijt van hebben" zegt Lisa opgewekt. De Shiatsu massages waren bovendien echt een cadeautje voor mezelf, heerlijk, wat kwam ik tot rust op de massagetafel en wat een verbetering qua spanning in mijn schouders en nek spieren!

Ook voor jou

Denk jij nu: Ja, ik wil dat ook! Neem contact met me op, ik ontmoet je graag. Het is echt niet zo lastig als het nu misschien lijkt om je relaxed en stress-vrij te voelen, een leven te leiden waarin er volop aandacht is voor jouzelf, je gezin, en ook voor jouw mooie carrière en ambities. Dat en nog veel meer leer je in het Zacht Werken®  programma waarin wij samen met de zaken aan de slag gaan waar je nu nog in vast loopt, met onbeperkte coaching van mij EN heerlijk ontspannende Shiatsu behandelingen of massages dus het is ook echt genieten van een moment voor jezelf.
Denk je: HELP ik wil nu direct ontspannen? 

Wil jij je ook de Koning Te Rijk voelen?

Wie, wat waar?

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken® coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Ik ga je o.a.leren waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan jouw dromen en wensen, zodat je daar heel veel energie uit gaat halen. Ik heb een fijne praktijk in hartje Groningen waar ik shiatsu massages en coachingstrajecten geef genaamd De Koning Te Rijk. Ik hoop dat ieder zich na een behandeling of coachingssessie bij mij zich De Koning Te Rijk voelt. Thuis heb ik een lieve partner, Fred die fantastisch kan koken (yes!) en twee ondernemende kids Kjeld (6) en Kim (4) die ik af en toe graag achter het behang wil plakken, maar O wat ben ik dankbaar en trots op deze mini mensjes.

Groeten! Jannet Veenbaas
www.praktijkdekoningterijk.nl

Massage, Shiatsu & Coaching in hartje Groningen

SCHRIJF JE HIER IN VOOR GRATIS NIEUWS, RELAXTIPS EN KORTINGEN!

Misschien ook interessant voor jou 👇