• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Mama is vet chagrijnig 😒 Ontdek jouw unieke energie gebruiksaanwijzing!

overspannen-moeder-Groningen
Gepubliceerd op: 09-05-2019

Ontdek jouw unieke energie gebruiksaanwijzing, en Hoe manage je je energie tijdens  je menstruatie? lees verder in mijn persoonlijke blog.

Ontdek jouw unieke energie gebruiksaanwijzing

Het is zaterdag ochtend half elf, weekend, tijd om te ontspannen, maar zo voelt het niet voor mij. Ik sta met een emmertje en sponsje verwoed te boenen op een raam in de huiskamer want: vol met vette handafdrukjes, stukjes banaan en her en der een veegje pindakaas. Ik zucht, ik weet dat het er morgen weer zo uitziet, maar ik MOET dit doen, het is compulsief. Een ­­­­keer per maand krijg ik een ware schoonmaak manie.

De kamerdeur gaat open en mijn zoon Kjeld (6) en zijn vriendje Luuk (6) komen binnen, blijkbaar spreekt mijn blik boekdelen, want kjeld kijkt me aan en zegt terloops : Oh, mama is weer ongesteld.

Ongesteld? vraagt Luuk, wat betekent dat? Nou dat mama vet chagrijnig is antwoord Kjeld.

Mama is vet chagrijnig

Fred mijn partner barst in lachen uit, Kjeld kijkt er trots bij alsof hij de lolbroek van de week award heeft gewonnen. Luuk staat er nog wat schaapachtig bij te kijken, want hij snapt het nog niet helemaal geloof ik.

Natuurlijk moet ik na het zien van Kjeld zijn triomfantelijke blik ook lachen, al moet ik me bedwingen om niet een natte spons richting zijn hoofd te keilen.

Hoe manage je je energie tijdens  je menstruatie?

Later die ochtend na een pittig rondje schoonmaak- workout denk ik er weer aan terug, Kjeld heeft natuurlijk gelijk. Ik ben soms vet chagrijnig als ik ongesteld ben. Ik voel de irritatie en ergernis aankomen als een soort vloedgolfje. Ik heb er nu veel minder last van dan eerder in mijn leven, maar goed het is er elke maand wel weer even een keertje. Dan is er wel weer iemand in de Appie die echt ont-zet-tend voor mijn voeten loopt bijvoorbeeld, op zo'n manier dat die persoon ook nog het hele gangpad blokkeert met een karretje. Of dat je in de rij staat voor de kassa en precies als ik aan de beurt ben is de kassa-rol op en moeten ze die verwisselen! of een oud omaatje die met een zak vol kleingeld wil betalen! terwijl ik haast had! je kent het vast wel.

Manage je energie tijdens je menstruatie

Waarom vertel je dit in godsnaam denk jij nu misschien, nou daar is een reden voor: het heeft namelijk allemaal te maken met mijn energie op dat moment, die is laag, ik voel me niet senang, maar stresserig, opgejaagd en bozig.

Als ik in zo'n toestand ben wordt mijn stress niveau ontzettend getriggerd en trek ik allerlei situaties naar me toe die ook diezelfde energie hebben, dat heeft te maken met de wet van de aantrekkingskracht. Je krijgt wat je uitzend, en je krijgt wat je verwacht

Wat er verder aan de hand is in een toestand van boos en geïrriteerd voelen, is dat je laag zit in je energie niveau, soms letterlijk want dan voel je je moe. En vaak ook in de zin van dat je je gewoon *** voelt , je ziet overal de negatieve kant van, het glas is half leeg ipv half vol, je klaagt, en hebt het gevoel dat het leven je overkomt in plaats van dat je zelf de controle hebt over je leven.

Terwijl je je als je hoog zit in je energie, en je je ook vaak letterlijk energiek voelt, dan zie je positieven kant van alles, dan zie je overvloed, ben je dankbaar voor wat je hebt en wie je in je leven hebt, je hebt lol, je jaagt je passies na, je hebt eindeloos veel mooie en nieuwe ideeën

Je kunt het zien als een energie- ladder van 0 tot 1000, waarop je 0 kunt vergelijken met de hel , het is echt een diepe depressie, schaarste. En 1000 met de hemel, en daar tussen in zijn allerlei levels. Waarop je zit en dat kan per dag en per moment verschillen.

Door welke bril bekijk jij de wereld?

wat interessant is om hierover te weten is dat dit gegeven bepaalt hoe jij de wereld ziet en ervaart. Zit je in de hogere energie zie je de wereld door een roze bril, zie je kansen en ga je van een goed afloop uit. Je zit aan de kant van overvloed.

Ik heb de afgelopen jaren heel veel geleerd over deze manier van naar energie kijken. En heb geleerd om daar heel bewust mee bezig te gaan, steeds maar weer voelen: waar zit ik nu? hoe voel ik me nu? en voel ik me niet goed? wat zou ik dan WEL willen op dit moment?

Ontdek jouw unieke energie gebruiksaanwijzing

Zo weet ik nu dat ik zelf echt heel veel invloed heb op hoe ik me voel in mijn leven, in mijn dag. Dat ik zelf kan kiezen waar ik aandacht aan geef. Ik kan zelf mijn leven sturen, ik ben de baas, ik heb niet het gevoel dat alles mij zomaar overkomt. Als ik nu merk dat ik me niet goed voel, chagrijnig of boos weet ik wat er gebeurt in mij, en ik heb de tools geleerd om ervoor te zorgen dat ik me weer positiever ga voelen, en dat ik van vet chagrijnig naar een toestand van dankbaarheid voor wat er allemaal WEL goed gaat kan gaan. Ik heb het idee dat ik als het ware mijn eigen ''gebruiksaanwijzing'' heb ontdekt. Ik ben daar heel blij mee.

Zacht werken en energie

Ik heb zelf het Zacht werken programma gevolgd van Ellen de lage- Ros, en daar heb ik zoveel van geleerd! over mijn energie, over inzicht hebben daarop, en hoe ik de juiste keuzes kan maken om weer in een positieve flow te komen. Ik heb geleerd hoe ik Zacht kan werken als tegen hanger van Hard Werken. Ik voel me veel relaxter nu ik dat kan.

Zacht Werken begint met tijd maken. Niet langer hollen en te laat zijn, maar in alle rust precies doen wat er nodig is. Terwijl je alles met aandacht doet, omdat je tijd genoeg hebt. Omdat je tijd kunt maken.

Door zacht te werken krijg je alle tijd, altijd. Je ontdekt wat je in de weg zit. Waar ben jij, zonder dat je het zelf ziet, een levenloze zombie? Hoe ga je, stap voor stap, bouwen en je dromen realiseren? Niet later als je met pensioen bent, maar nu. Juist nu je in de kracht van je leven bent.

Wil jij ook meer leren over jouw energie?

Omdat ik het ZO cool vond om te leren en ik zelf zulke ontzettend goed resultaten had met het Zacht Werken programma, en mijn leven daardoor echt veranderd is in positieve zin, ben ik zelf ook Zacht Werken coach geworden! En sta ik nu te popelen om jou dit ook allemaal te leren.

Ben je nieuwsgierig geworden en denk je: hier wil ik meer van weten, Ik wil heel graag OOK leren om Zacht te Werken! Wat houdt dat programma precies in? wat ga ik daarvan leren?
Klik dan hier

Wil je lezen wat Zacht Werken voor mijn cliënte Lisa heeft veranderd? Ik schreef er een Blog over.

Je leest het hier.

Ervaar je nu veel stress en heb je lichamelijke klachten? wil je een moment van rust voor jezelf?

boek  Hier jouw Shiatsu Massage

Wie, wat , waar?

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken® coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Ik ga je o.a.leren waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan jouw dromen en wensen, zodat je daar heel veel energie uit gaat halen. Ik heb een fijne praktijk in hartje Groningen genaamd De Koning Te Rijk. Ik hoop dat ieder zich na een behandeling of coachingssessie bij mij zich De Koning Te Rijk voelt. Thuis heb ik een lieve partner, Fred die fantastisch kan koken (yes!) en twee ondernemende kids Kjeld (6) en Kim (4) die ik af en toe graag achter het behang wil plakken, maar O wat ben ik dankbaar en trots op deze mini mensjes.

SCHRIJF JE HIER IN VOOR GRATIS NIEUWS, RELAXTIPS EN KORTINGEN!

 

Misschien ook interessant voor jou 👇