• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Hart-werken ipv. Hard-werken, Hoe doe je dat?

Vrouw aan een bureau aan het Zacht-Werken in Groningen
Gepubliceerd op: 15-07-2020

Hoe heerlijk zou het zijn om iedere dag uitgerust wakker te worden? Je drinkt rustig een kopje koffie, leest de krant, en begeeft je langzaam naar je werk toe. Daar streep je 1 voor 1 de taken van je to-do-lijstje af tot je alles gedaan hebt, waardoor je genoeg tijd over houdt voor alles wat er verder op de agenda verschijnt. Hoe verlopen jouw ochtenden? lijkt het hierop, of is rennen en vliegen?

Hart-werken ipv. Hard-werken, Hoe doe je dat?

(Dit artikel verscheen in het FORYOU magazine)

Een ideale ochtend

Hoe heerlijk zou het zijn om iedere dag uitgerust wakker te worden? Je drinkt rustig een kopje koffie, leest de krant, en begeeft je langzaam naar je werk toe. Daar streep je 1 voor 1 de taken van je to-do-lijstje af tot je alles gedaan hebt, waardoor je genoeg tijd over houdt voor alles wat er verder op de agenda verschijnt.

Opgejaagd gevoel

Voor veel mensen steekt de realiteit helaas heel anders in elkaar, velen ervaren zowel op het werk als in hun privé leven behoorlijk wat stress. Hierdoor kun je een opgejaagd gevoel krijgen: Kom ik op tijd, en komt de rest van het gezin op tijd? Heb ik alles bij me voor die belangrijke presentatie? Heb ik de zwemtas wel in gepakt voor de oudste? En voor je het weet slaat je hoofd op hol over alles wat er nog moet gebeuren, en kom je weer in de mallemolen van het leven. Je gevoel zegt: er is helemaal geen tijd meer voor mij, mijn eigen behoeftes en wensen, me-time! Ondertussen probeer je alles steeds beter en sneller te doen, om de ratrace voor te blijven. Is dit herkenbaar voor je?

Herken je dit?

  • Je wilt wel ontspannen en voldoende rust nemen, maar op een of andere manier ben je altijd aan het ‘rennen en vliegen’
  • Je tijd zit vol met dingen die moeten
  • Je hebt een kantoorbaan waarbij je de hele dag in een verkeerde houding zit met een te hoge werkdruk?
  • Vaak hoofdpijn
  • Slecht slapen
  • Onbestemde klachten zoals uitputting, rusteloosheid
  • Een gevoel dat het leven je overkomt ipv dat jij jouw leven stuurt.

Wat heb jij nodig?

Jannet Veenbaas: Ik coach mensen die keiharde resultaten en targets  willen halen, maar niet willen vergeten vanuit hun hart te leven en werken. Dat betkent: werken op jouw ideale voorwaarden, op een manier waarop je er energie uit haalt, zodat je als je thuis komt ook nog een leuk en gezellig persoon kunt zijn.

Zacht Werken en Hart Werken

Dit kun je leren als je zacht gaat werken, als tegenhanger van hard werken. Als je Zacht Werkt werk je ook vanuit je HART. De eerste stap is door steeds in het nu te blijven, je gaat stoppen met kijken naar wat eraan zit te komen, of wat in het verleden is. Jij beslist steeds zelf waar jij aandacht aan wilt geven. Zo stap je af van de automatische piloot, en neem je zelf controle. Je gaat ervaren dat er tijd zat is! en Ja gaat je rustiger en veel meer ontspannen voelen.

Haal het maximale uit je dag, op een relaxte manier

Jannet Veenbaas: Het zacht werken coachings-traject bestaat uit 2 delen, We gaan eerst in zowel je werk als privé situatie op opzoek naar wat jou echt belangrijk vindt, waar je energie van krijgt, waar je van gaat stralen! Je gaat leren dat iedereen elke dag toch echt 24 uur tot zijn of haar beschikking heeft, en dat we wel degelijk zelf keuzes kunnen maken om onze dag anders in te delen, niet alleen praktisch, maar ook hoe jij je GEVOEL over tijd kunt wijzigen in iets veel positievers.Hoe je misschien vaste patronen hebt ontwikkeld die op dit moment in je leven niet helpend zijn, we gaan samen kijken wat jou WEL zou helpen.

Massage en Shiatsu

Je ontvangt ook heerlijke Shiatsu Massages, waardoor jij weer echt in contact komt met jouw gevoel in jouw lichaam. Wat ik vaak van cliënten hoor is: Ik heb het gevoel dat ik alleen maar een hoofd ben. Lichaam en geest connecten weer  door Shiatsu massage. Je lichaam en geest komen tot rust, je ziet de dingen weer helder. Met die heldere geest kun je heel wat meer werk verzetten terwijl je er lol in hebt. Lichamelijke klachten zoals spierspanningen en hoofdpijn verdwijnen. 

Holistische werkwijze

Jannet Veenbaas: Mijn uitgangspunt als coach en therapeut? Dat aanraking een menselijke basisbehoefte is, en helend kan werken. Via aanraking is het mogelijk om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen, zodat eventuele verstoringen worden opgelost, en jij beter in je vel komt te zitten. Ik hanteer een holistische werkwijze, dat betekent dat ik niet alleen naar jouw klacht of probleem kijk, maar ik zie je als mens, de totale jij.

Wie is Jannet?

Ik Ben Jannet, moeder van Kjeld (7) en Kim (5) met vallen en opstaan heb ik ervaren dat het heel goed mogelijk is om in deze vaak hectische, drukke maatschappij lekker ontspannen in het leven te staan, en ik leer ook nog steeds elke dag meer. Door Zacht Werken voel ik me nu  weer een leuk mens en moeder.

Ik hoop je snel te ontmoeten, Liefs Jannet

Misschien ook interessant voor jou 👇