• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Tijdsgebrek tijdens corona-weken, ZO los je dat op!

Meisje met zonnebril in het klimrek in de zon
Gepubliceerd op: 12-04-2020

Kom je chronisch tijd tekort? Wil je als gezin deze dagen ontspannen EN productief door te komen? lees dan verder (Ook na de corona toestand handig!) 👌

Corona: Thuiswerken en thuisonderwijs, hoe combineer je dat?

De komende corona-weken ga ik regelmatig tips delen over hoe jij deze periode een beetje relaxed door komt. In elk artikel kaart ik een probleem aan, met daarbij passende oplossingen. heb jij vragen aan mij? ik lees en beantwoord ze heel graag.

Probleem: #1 Tijdgebrek

Heb jij ook het idee dat je de hele dag en avond SUPER druk bent, maar als je aan het einde van de dag stil staat bij wat je nou echt effectief voor elkaar hebt gekregen, dat een bittere teleurstelling is?

Oplossing: meer tijd te maken! 

Tijd heb je genoeg, je hebt elke dag 24 uur de tijd en bovendien heb je altijd het NU waarin je dingen de aandacht kunt geven. Toch voelt het vaak anders, alsof de tijd je ontglipt, alsof je te weinig tijd hebt, hoe los je dat op?
Effectief werken is: die paar echt belangrijke dingen alle tijd en aandacht geven die ze verdienen.

Tijd maken? Hoe dan? 👉 De Een voor een regel

Tegelijkertijd heel simpel en ook best lastig! Een voor een: Doe altijd maar 1 ding tegelijk. (dit is een ZEN principe ) Doe al je klussen na elkaar en niet tegelijk.
✔️ Grote klussen: Als je een grote klus hebt hak je die op in delen. Je maakt een deel af voordat je weer iets anders gaat doen. Op deze manier wordt het overzichtelijk, en kun je misschien in je ''pauze'' even een potje voetballen in de speeltuin.
✔️ Omgaan met verstoringen: Natuurlijk wordt je regelmatig door andere mensen / kinderen gestoord als je met iets bezig bent. Stop dan met wat je doet en geef de ander al je aandacht. Dat kan door de tijd te nemen voor de ander. Maar je kunt ook vertellen dat je nu geen tijd hebt en vertellen wanneer je wel beschikbaar bent. Na de verstoring ga je weer door met wat je deed. Denk je dat dit in jouw werk niet mogelijk is? Besef dan dat je alleen dingen met aandacht goed kunt doen. Doe je de dingen niet met aandacht, dan doe je ze halfslachtig. Doe dus een ding tegelijk en kies bewust waar jij je aandacht aan geeft.
✔️ Mail en sociale media:  Het checken van mail en andere sociale media op je smartphone valt  valt ook onder de  regel. ga dus niet je mail checken terwijl je eigenlijk met iets anders bezig bent (een gesprek met iemand, de toilet bezoeken, in de rij voor de kassa) Dit is een van de lastigste delen van de regel! Natuurlijk mag je best sociale media of mail checken, maar dat is dan de enige taak die je doet, en geef je daar al je aandacht aan.
✔️ Kies bewust: Bepaal bewust waar jij aandacht aan geeft, elk moment opnieuw! Jij bent verantwoordelijk voor je leven, voor je aandacht en voor je tijd. Zo ben je steeds in het nu, want het nu is het enige moment wat echt telt. Tijd bestaat eigenlijk niet, we hebben alleen een eindeloos nu...

Dingen die niet bevallen

Als je volgens de een voor een regel gaat werken, wordt je bewuster van waar je nu tijd en aandacht aan besteed, je zult ontdekken dat je veel tijd besteed aan dingen die je niet de moeite waard vindt of dat je belangrijke dingen weinig aandacht geeft. Door de een voor een regel wordt je je bewust van waar je nu tijd en aandacht aan geeft en hoe je dat anders zou willen. Pas als je dit weet, dan kun je dingen veranderen. Soms zie je de oplossing om het anders te doen niet direct, maar dat geeft niet. Oplossingen volgen later en komen vaak verrassend snel. Ga eerst zien WAT je anders wil.
Bron: Een zaak van Zacht Werken, Ellen de Lange-Ros, Ellen was mijn ''eigen" Zacht Werken Coach!

Wil je meer weten over hoe je alles uit het leven haalt, hoe je meer gaat ontspannen zowel fysiek als mentaal? 

Weet jij diep van binnen dat je méér uit je leven kunt halen? Wil je UIT die eeuwige ratrace, minder bezig zijn met de mening of wens van een ander, en jouw ideale leven creëren? Schrijf je snel in voor mijn relax-tips mailing en ik zal je regelmatig updates geven over hoe je dat nou aanpakt!

👉 en ontvang ook gelijk mijn checklist: Hoe kies je een massagetherapeut of coach? EN ontvang ook automatisch 20,00 euro korting op jouw eerste Shiatsu Massage!

JA GRAAG, DAT WIL IK ALLEMAAL!

Wie is Jannet, en waar sta ik voor?  

moeder met zoon en dochter lachen

Ik Ben Jannet, moeder van Kjeld (7) en Kim (5) met vallen en opstaan heb ik ervaren dat het heel goed mogelijk is om in deze vaak hectische, drukke maatschappij lekker ontspannen in het leven te staan, en ik leer ook nog steeds elke dag meer. Door Zacht Werken voel ik me nu  weer een leuk mens en moeder.

LEES MEER OVER JANNET

Ik hoop je snel te ontmoeten, Liefs Jannet