• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Self-care: zet jezelf op nummer één, relax!

Gepubliceerd op: 22-12-2021

Het wordt haast normaal gevonden tegenwoordig om constant te moeten omgaan met angstgevoelens, depressiviteit, en een gejaagd gevoel. Dat moet toch anders kunnen? lees verder voor tips!

Goed voornemen: Self-care

Natuurlijk weten we dat we goed voor onszelf moeten zorgen. En na één of andere inspirerend filmpje te hebben gezien, zijn we ook eventjes erg gemotiveerd om weer meer tijd voor onszelf te nemen. We maken een lijstje met alle goede gewoontes die we willen oppakken, zoals om de dag sporten en
goede gezichtsverzorging. Maar in de praktijk, komt er vaak minder van terecht
dan je lief is. Binnen een paar dagen ben je de goede voornemens meestal al
vergeten door de hectiek van alledag.

Wat is Self-care?

Selfcare is jezelf in acht nemen, op mentaal, emotioneel en fysiek vlak, en daar actie in ondernemen. Het gaat er eigenlijk om dat je zo lief voor jezelf bent, als je ook voor anderen bent. Want, zoals we allemaal wel weten: je kunt pas voor anderen zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt.

Drukke agenda

Het wordt haast normaal gevonden tegenwoordig om constant te moeten omgaan met angstgevoelens, depressiviteit, en een gejaagd gevoel. Zinnen als 'iedereen voelt zich weleens een dagje minder' of 'het is nu gewoon een drukke periode' worden als redenen gebruikt om het goed te praten. Maar constant dit soort klachten ervaren zou niet de norm moeten zijn. Het verhelpen van klachten en denken aan je gezondheid zouden prioriteiten moeten zijn. Zelfs als je door een drukke levensstijl maar weinig aan jezelf toekomt, kun je de tijd die je hebt wel zo effectief mogelijk gebruiken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door
bewust ontspanningsmomentjes in te plannen.

Shiatsu massage

Met klachten zoals een gebroken been is het logisch om naar de dokter te gaan. Maar wanneer je stress gerelateerde klachten krijgt, of die nou mentaal of fysiek zijn, is het ook belangrijk om dat serieus te nemen. Want ook daar kun je op een heel prettige manier mee geholpen worden: een Shiatsu massage is niet alleen ontspannend, maar helpt ook je lichaam weer te helen. Zo zorgt het voor een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen, stimuleert het het immuunsysteem en eventuele pijn wordt verlicht. Jezelf dit heerlijke herstel en ontspan moment gunnen dat is ook selfcare!

Drukpunten en acupressuur 

Dit wordt allemaal bereikt door met de handen op bepaalde punten in het lichaam druk uit te oefenen, waardoor je energie weer vrij gaat stromen en blokkades worden opgeheven. Een effectieve vorm van ontspanning dus, die je gewoon kunt inplannen in je agenda. Op het moment dat je op de verwarmde massagetafel ligt hoef je zelf even HE-LE-MAAL niks!

⭐⭐⭐⭐⭐ Lees hier reviews van mijn cliënten

Goed om te weten: Wist je dat je zelfs beter kunt slapen door Shiatsu? Als dat niet ontspannen is...

Misschien ook interessant voor jou 👇

Wie ben ik, en wat kan ik voor jou betekenen?

Jannet Veenbaas: 'Mijn uitgangspunt als therapeut en coach? Dat een aanraking een menselijke basisbehoefte is, en helend kan werken. Via aanraking is het mogelijk om lichaam en geest in balans te brengen, zodat eventuele verstoringen worden opgelost en jij beter in je vel komt te zitten. Dit uitgangspunt pas ik toe in de verschillende behandelingen en therapieën die ik aanbied: Shiatsu-therapiemassage en Zacht Werken Coaching. Ik hanteer ik een holistische werkwijze. Dat betekent dat ik niet alleen naar je klacht of naar je problemen kijk, maar naar je totale persoon. Dit alles in een prachtig monumentaal pand in hartje Groningen.

IK WIL EEN SHIATSU MASSAGE PLANNEN!

IK HEB EERST NOG VRAGEN

IK WIL MEER TIPS ONTVANGEN 😀