• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Zwangerschapsmassage, hoe gaat dat precies?

Gepubliceerd op: 06-07-2024

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam in rap tempo en kan je last krijgen van ongemakken. Een zwangerschapsmassage kan de klachten verminderen. Wat kan je verwachten van een zwangerschapsmassage bij De Koning Te Rijk?

Ben je opzoek naar een fijne plek voor een zwangerschapsmassage in Groningen met een ervaren en kundige therapeut? You found it!

Wat is zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage is een zachte massage die gericht is op je zwangere lichaam. Dat betekent dat ik soms minder stevig masseer. Ik wil jouw zwangere lijf niet onnodig overprikkelen, je lijf werkt hard! Ik ontwijkt daarbij de drukpunten die in verbinding staan met je baarmoeder. Door het stimuleren van bepaalde drukpunten zou namelijk de baarmoeder kunnen samentrekken.

Tijdens een zwangerschapsmassage vermijd ik vaak je buik, maar mocht je dit juist graag willen kan dat natuurlijk! Het masseren van de buik kan tijdens je zwangerschap gevoelig zijn. Ik besteed altijd extra aandacht aan je benen. Die kunnen tijdens je zwangerschap sneller vermoeid raken en vocht vasthouden. Een massage vermindert deze klachten.

Hoe gaat een zwangerschapsmassage in Groningen in zijn werk?

Ik masseer op een gewone massagetafel, in zijligging en ondersteunen en ontlasten kussens je lichaam waar dat nodig is. Je ligt tijdens de massage op je zij of rug. De massagetafel wordt lekker verwarmt, en ook de olie is warm! 

Tijdens je zwangerschap reageert je lichaam soms anders op prikkels dan voor je zwangerschap. Merk je tijdens de massage dat je het te warm of koud krijgt of dat je misselijk wordt? Of wordt de massage te intens voor je? Zeg het me! Ik kan de massage dan aanpassen aan jouw wensen. Zo kan je je kan blijven ontspannen.

Zwangerschapsmassage vergoed door zorgverzekeraar

Wist je dat een Zwangerschapsmassages bij De Koning Te Rijk, Groningen vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar? mijn zwangerschapsmassages vallen onder alternatieve zorg, heb je daarvoor een budget? dat kun je je factuur declareren, neem voor meer info contact met me op!

De voordelen van een zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is niet alleen ontspannend. Het kan ook veel lichamelijke voordelen hebben:

  • Het verhoogt je mentale gezondheid. Tijdens een massage maakt je lichaam meer oxytocine  aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. De aanmaak van stresshormonen. wordt juist lager door een massage. Heb je tijdens je zwangerschap last van angstige gevoelens of stress?  Dan kan een zwangerschapsmassage een uitkomst zijn.
  • Je slaapt beter. Een zwangerschap kan je slaapritme  flink verstoren. Na een massage kan je vaak makkelijker in slaap vallen en slaap je dieper.
  • Het verlicht pijnklachten. Een zwangerschap is een behoorlijke belasting voor je spieren. Hierdoor kan je last krijgen van rugpijn, schouderpijn en krampen. Een massage maakt je spieren soepel en verlicht de pijn.
  • Je houdt minder vocht vast. Veel vrouwen houden vocht vast tijdens hun zwangerschap. Vooral tijdens de laatste maanden kan je hier last van hebben. Een zwangerschapsmassage zorgt voor een betere vochtafdrijving.
  • Het verbetert je bloedcirculatie. Dit zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en voor verlichting van spataderen.
  • Het versterkt je weerstand. Door een massage slaap je beter, maak je positieve hormonen aan en heb je een betere bloedsomloop. Dit alles zorgt voor een sterker immuunsysteem: je wordt minder snel ziek.
  • Het verkleint de kans op een vroeggeboorte. onderzoek laat zien dat zwangerschapsmassages de kans op een vroeggeboorte verkleinen. Daarnaast zorgt een massage voor een lagere kans op complicaties bij je baby na de bevalling.

Meer weten zwanger en mama massages? Lees hier verder

Wie ben ik en wat kan ik voor je betekenen?

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken® coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Ik ga je o.a.leren waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan jouw dromen en wensen, zodat je daar heel veel energie uit gaat halen. Ik heb een fijne praktijk in hartje Groningen. Heb je vragen? stuur me een bericht!

Groeten! Jannet Veenbaas

Volg mij 🙏
Facebook
LinkedIn
Instagram

Goed om te weten: Wist je dat je zelfs beter kunt slapen door Shiatsu massage? Als dat niet ontspannen is...

⭐⭐⭐⭐⭐ Lees hier reviews van mijn cliënten

LEES HIER OVER HOE IK PRECIES TE WERK GA

JA! IK WIL EEN MASSAGE BOEKEN!

Misschien ook interessant voor jou 👇