• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Hips don't lie, wat vertelt ons bekkengebied?

Gepubliceerd op: 07-04-2023

Hoe soepeltjes ben jij in de heupen? en waarom is dat belangrijk?

hips don't lie, wat vertelt ons bekkengebied?

"hips don't lie" is de titel van een nummer van Shakira, en dat is ZO waar! Als het gaat om een therapeutische benadering, weerspiegelt ons heup gebied de gezondheid van het spijsverteringskanaal, de lagere aspecten van het zelf en wat we graag in ons lichaam opslaan of vasthouden. Er is geweldige informatie die uit deze lichaamszone kan worden gehaald als we ervoor kiezen ernaar te luisteren.

Loslaten

Zo merkte in vorige week zelf tijdens een zen shiatsu sessie bij collega shiatsu therapeut Maureen Tenda dat ik het toch nog steeds echt super lastig vind om mijn bekken/heupen gebied echt los te laten. in de eerste instantie was ik super geïrriteerd, want: ik ben echt heel lenig en soepel, maar waarom is het dan zo dat als iemand anders mijn benen roteert dat die beweging dan zo stroef gaat, bijna pijnlijk zelfs!

Dat had ik toch al verwerkt?

Daarna kwam natuurlijk het besef: tja, daar zit toch nog van alles qua emoties vast, waarvan ik dacht dat ik het al lekker had verwerkt. Omdat ik zelf vlak voor mijn menstruatie zat lukte het me niet om dat opgebouwde trotse muurtje hoog te houden. maar ik weet dat het ook nodig is en krachtig werkt om jezelf juist WEL zo bloot te geven. En toen kwam er toch nog een hoop verdriet boven, het gaf me opluchting, ruimte om los te laten. Ik kon in deze sessie helemaal mezelf zijn, en de ruimte geven aan alles daar nog vast zat

Jouw lichaam spreekt

Als we onszelf niet volledig kunnen uiten, raken we "vast" in ons lijf, in ons hoofd, zo ontstaan klachten. Wanneer ik met zelf met een cliënt werk, kijk ik ook naar het hele plaatje. Ik ga me bij nek klachten niet alleen op de nek concentreren zonder de mentale, emotionele, spirituele en fysieke componenten eromheen ook te "bespreken" dat kan zijn met woorden, maar ook door subtiele aanrakingen die ervoor zorgen dat het lichaam spreekt, en ja, soms ook de emoties.

Wie ben ik en wat kan ik voor je betekenen?

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken® coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Ik ga je o.a.leren waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan jouw dromen en wensen, zodat je daar heel veel energie uit gaat halen. Ik heb een fijne praktijk in hartje Groningen. Heb je vragen? stuur me een bericht!

Groeten! Jannet Veenbaas

Volg mij 🙏
Facebook
LinkedIn
Instagram

Goed om te weten: Wist je dat je zelfs beter kunt slapen door Shiatsu massage? Als dat niet ontspannen is...

⭐⭐⭐⭐⭐ Lees hier reviews van mijn cliënten

LEES HIER OVER HOE IK PRECIES TE WERK GA

JA! IK WIL EEN MASSAGE BOEKEN!

Misschien ook interessant voor jou 👇