• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Adem in, adem uit

Gepubliceerd op: 12-11-2022

Ben jij je bewust van jouw ademhaling?

Adem is leven

Onze adem is ons leven. Het is onze grootste hulpbron om de geest te kalmeren en de hartslag te reguleren, waardoor stress, angst en depressie worden verminderd. Langzamer en dieper ademhalen verbetert onze focus en ondersteunt onze geestelijke gezondheid ✔️


Dus hoe bereiken we diepere ademhalingen? 🤔

Door te ademen vanuit ons middenrif in tegenstelling tot onze borst of buik. Ons middenrif is onze belangrijkste ademhalingsspier. Het zit onder de ribben, tussen de borst en de buik. Terwijl we inademen, wordt het middenrif platter en samengetrokken en beweegt het naar beneden in de buik. Door deze beweging ontstaat er een vacuüm in de borstkas zodat we meer lucht kunnen opnemen.

Een mooie tekst kwam ik hierover tegen: Adem heeft patronen. patronen creëren gedrag. Adem is een gedrag. Gedrag vertegenwoordigt de persoon. Adem onthult de persoon.”

In feite zijn we onze adem en de manier waarop we onze adem beïnvloeden, beïnvloedt ons!

👉 Ben je geïnspireerd om de meest efficiënte manier van ademen te oefenen?

✨ Plaats je vingers net binnen je heupbotten om een opwaartse en neerwaartse uitzetting van uw buik te voelen terwijl je inademt. Herhaal dit een paar keer met lange, langzame ademhalingen.

✨ Plaats je handen op de bodem van je ribbenkast en haal hier een paar keer langzaam adem, terwijl je voelt hoe je ribbenkast naar de zijkanten uitzet bij de inademingen.

✨ Leg je hand op je borstbeen en voel hoe jouw borstkas uitzet als je diep in je middenrif ademt.

Combineer alle drie voor 3-dimensionale ademhaling en merk op hoe je je voelt na deze gerichte oefening. Schrijf op wat je merkte!

Aangezien het middenrif en vele andere spieren betrokken zijn bij de ademhaling, kan massage van deze spieren jouw ademhaling en alle voordelen die hiermee gepaard gaan direct verbeteren, en daar kom ik om de hoek kijken! plan hieronder gelijk jouw massage in als je dit ook wilt ervaren.

Wie, wat , waar

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken® coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Ik ga je o.a.leren waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan jouw dromen en wensen, zodat je daar heel veel energie uit gaat halen. Ik heb een fijne praktijk in hartje Groningen. Heb je vragen? stuur me een bericht!

Groeten! Jannet Veenbaas

Volg mij 🙏
Facebook
LinkedIn
Instagram

Goed om te weten: Wist je dat je zelfs beter kunt slapen door Shiatsu massage? Als dat niet ontspannen is...

⭐⭐⭐⭐⭐ Lees hier reviews van mijn cliënten

LEES HIER OVER HOE IK PRECIES TE WERK GA

JA! IK WIL EEN MASSAGE BOEKEN!

Misschien ook interessant voor jou 👇