• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe weet je dat je uit balans bent?

Gepubliceerd op: 07-10-2022

Hoe weet je dat je uit balans bent? Wat betekent het eigenlijk in balans te zijn? Wat zijn de tekenen dat je niet in balans bent, en belangrijker: wat doe je eraan?

Hoe breng je jezelf weer in balans

Tegenwoordig is het gevoel van overweldiging een normaal verschijnsel geworden. Het voelt alsof je niet gestrest of gehaast bent, of meerdere taken tegelijk probeert te volbrengen, er iets mis is of je lui bent. Onze wereld zit vol met eindeloze to-do-lijsten, zintuiglijke en informatie-overload, tonnen verantwoordelijkheden en dingen om te doen en te bereiken. Te midden van deze chaos is het gemakkelijk om je innerlijke kompas en je verbinding met lichaam, geest en ziel uit het oog te verliezen. Hierdoor kunnen we ons overweldigd voelen en kunnen we vaker negatieve emoties ervaren. Klinkt het bekend?

In balans zijn

In balans zijn betekent je geaard en tegelijkertijd vol leven voelen. Als je in harmonie bent met je lichaam, weet je wanneer je moet rusten en wanneer je actie moet ondernemen. In harmonie leven met je lichaam, geest en energie betekent dat je toegang krijgt tot je grootste potentieel door productiever en creatiever te zijn, waardoor je jezelf kunt ontplooien. Door in balans te zijn, kun je ook meer aanwezig zijn. Door aanwezig te zijn, kun je meer een doel in de wereld hebben door een bijna tastbare verbondenheid te voelen met de mensen en de aarde waarop je leeft.

Hoe weet je wanneer je uit balans bent?

Hier zijn enkele tekenen dat je mogelijk uit balans bent. 

● Je slaapritme is verstoord, je wordt vaak 's nachts wakker en bent overdag moe.

● Je bent snel geïrriteerd.

● Je takenlijst lijkt onmogelijk te beheren.

● Je hebt geen tijd om te koken en je gaat te vaak ongezonde, bewerkte voedingsmiddelen eten.

● Je hebt geen tijd om voor jezelf te zorgen. Je kunt je bijvoorbeeld niet herinneren wanneer je voor het laatst voor een massage hebt gehad, je nagels of haar hebt gedaan.

● Je verlangt naar een moment van stilte.

● Je hunkert naar fysieke beweging en rekoefeningen.

● Je stelt belangrijke dingen zoals voor jezelf zorgen of je familie zien steeds uit omdat er niet genoeg tijd is.

1. Vergroot je bewustzijn

Verandering begint bij bewustwording. De meeste mensen merken niet eens wanneer ze uit balans zijn. Probeer dit: pauzeer even en merk op wat je geest denkt. Merk op hoe je je voelt. Als je op dit moment iets zou kunnen ontvangen, wat zou dat dan zijn? Wat heb je nodig? Waar verlang je naar?

Onthoud dat iedereen anders en prachtig uniek is, dus balans voor jou is misschien geen balans voor iemand anders.

Dit betekent dat jij de enige bent die weet wat echt goed voor je is en wat je nodig hebt om een ​​bevredigend leven te leiden. Vraag aan jezelf: Op welke manieren voel je je uit balans? Welke elementen in je leven moeten veranderen?

2. Neem regelmatig een (shiatsu) massage 

Aangeraakt worden is een levensbehoefte. Holistische massage is een respectvolle uitnodiging om tot een nieuw evenwicht te komen. Een holistisch massage helpt om diepere lagen en thema’s in het lichaam te onderzoeken en inzicht te krijgen over de oorzaak en achtergrond van de spanningen en klachten.

We kijken bijvoorbeeld naar gebeurtenissen en patronen uit het verleden, die mogelijk nog niet verwerkt zijn en zich hebben vastgezet in het lichaam. Het toelaten en verwerken van vastgezette emoties en het doorbreken van gedachte- en gedragspatronen zorgen ervoor dat spanningen losgelaten kunnen worden en dat spanningen/klachten sterk verminderen of helemaal verdwijnen. Bovendien is het gewoon een heerlijk moment van ontspanning, helemaal de tijd voor jou, er hoeft even niks, alleen liggen op een warme tafel, en genieten van iedere aanraking, en de warme geurende (natuurlijke) olie

3. Maak verbinding met je intuïtie en mediteer

Er gebeurt iets magisch als je naar binnen begint te draaien en luistert naar de stem die onder het gebruikelijke geklets van de geest schuilgaat. Door meditatie kun je beginnen te luisteren naar je innerlijke gids, die als kompas fungeert voor een veelheid aan situaties in je leven.

Je begint te luisteren naar ons innerlijke kompas, je innerlijke gids, die weet wat het beste voor je is op het exacte moment of de situatie. Je versterkt je intuïtie en gaat deze vaker volgen.

4. Sta jezelf toe om te ontspannen en jezelf te voeden

Een van de belangrijkste redenen waarom je uit balans bent, is omdat je vergeet eerst te zorgen dat aan je eigen behoeften wordt voldaan. Als je eenmaal voor jezelf hebt gezorgd, kun je een aanwinst zijn voor anderen.

Je helpt en begeleidt mensen vanuit balans, authenticiteit en innerlijke wijsheid en merkt dat je veel meer aandacht hebt voor mens en aarde.

Dit is jouw tijd om de eindeloze cyclus van stress en overweldiging te stoppen. Dus hoe kun je jezelf voeden en koesteren?

Denk eerst na over wanneer je overdag tijd aan jezelf kunt besteden. Misschien kun je 20-30 minuten eerder wakker worden en wat me-time hebben of elke avond een uur voor jezelf nemen? 

Onthoud: JIJ bent verantwoordelijk voor je geluk.

5. Doe elke dag dingen waar je blij van wordt

Tot slot, iets wat je zo vaak vergeet als je het druk hebt en overweldigd bent door verantwoordelijkheden, is om gewoon van het leven te genieten en dingen te doen die je vreugde brengen! Hoe kun je meer vreugde in je dagelijks leven brengen?

Vraag aan jezelf: Schrijf 20 dingen  op waar je blij van wordt en die je vanaf vandaag kunt gaan doen!

Onthoud dat je uniek bent. Balans betekent voor iedereen iets anders. Dus waarom stem je niet af op je innerlijke kompas en luister je naar je innerlijke gids, je intuïtie, om erachter te komen waar je ziel naar verlangt?

Wie, wat , waar?

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken® coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Ik ga je o.a.leren waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan jouw dromen en wensen, zodat je daar heel veel energie uit gaat halen. Ik heb een fijne praktijk in hartje Groningen. Heb je vragen? stuur me een bericht!

Groeten! Jannet Veenbaas

Volg mij 🙏
Facebook
LinkedIn
Instagram

Goed om te weten: Wist je dat je zelfs beter kunt slapen door Shiatsu massage? Als dat niet ontspannen is...

⭐⭐⭐⭐⭐ Lees hier reviews van mijn cliënten

LEES HIER OVER HOE IK PRECIES TE WERK GA

JA! IK WIL EEN MASSAGE BOEKEN!

Misschien ook interessant voor jou 👇