• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Druk hoofdpijn de kop in

Gepubliceerd op: 15-03-2022

Misschien wordt je er wakker mee, misschien voel je hem langzaam opkruipen: zo'n zeurende, vervelende hoofdpijn. Veel mensen gaan door als ze hoofdpijn hebben, maar is dat wel zo goed?

* Dit artikel verscheen ook in het FORYOU magazine.

Druk hoofdpijn de kop in

Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. Als de hoofdpijn lang aanhoudt of erg intens is, is het goed om een keer echt stil te staan bij de oorzaak en hoe je de pijn het beste aan kunt pakken.

Cafeïne

Gemiddeld drinken Nederlanders een paar koppen koffie per dag. Waarschijnlijk weet je wel dat het niet zo goed voor je is, maar hoe kom je anders de dag door? Toch blijkt dat het regelmatige gebruik van cafeïne een gevoeligheid voor hoofdpijnklachten kan veroorzaken. Spontaan stoppen met cafeïne trouwens, ook. Drink je 3 of meer koppen op een dag, dan blijkt dat je 40% meer risico loopt op hoofdpijn en in het ergste geval, een migraine. Wil je volledig stoppen met cafeïne, dan kun je het beste geleidelijk afbouwen om veel last te voorkomen.

Stress

Heb je een drukke dag achter de rug, dan kan je hoofdpijn ook komen door stress, ook wel spanningshoofdpijn genoemd. Behalve stress zijn vermoeidheid of langdurige inspanning ook veelvoorkomende oorzaken voor de pijn.
Aanpakken Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om hoofdpijn te verminderen. Zo is voldoende slaap en genoeg drinken belangrijk. Ook is goede voeding van essentie. Niet alleen krijgt je lichaam dan voldoende voedingsstoffen, maar zo blijven je hormonen ook in balans.

Behandelingen om hoofdpijn te verlichten

Soms kun je zelf niet genoeg doen om van de hoofdpijn af te komen Misschien heb je al wel eens van cupping gehoord. Cupping therapie of cupping massage is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren. De glas cup kan zowel staand worden gebruikt ( op één plek, op b.v een acupunctuurpunt) als voor massage cupping worden gebruikt. Door de glas cup op een geoliede huid te zetten kan je daarna de cup rustig heen en weer bewegen. Dit geeft een zeer goede doorbloeding en een krachtige spierontspanning. Op deze manier werk ik zelf met erg goed resultaat bij mijn cliënten. Een andere oplossing voor hoofdpijn is een shiatsumassage. Hierbij worden de duimen, vingers en handpalmen gebruikt om druk op het lichaam aan te brengen. Bij deze massage krijg je de ruimte om volledig tot rust te komen. Kom langs en ervaar het zelf!

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik werk dagelijks met mensen die pijn ervaren in hun lijf, nek en schouder pijn en hoofdpijn  komt echt het meeste voor. Na een behandeling zul je direct merken dat er meer ruimte is in je lijf, dat je je nek weer soepeler kunt draaien, en bovendien: je komt tot rust, ervaart weer diepe ontspanning in je lijf. Ik werk met Shiatsu, massage en cupping

Herboren

Een van mijn vaste cliënten zegt steeds als hij van de tafel komt na een shiatsu behandeling: Ik voel me weer herboren! superfijn om te horen natuurlijk. Bovendien is het gewoon een heerlijk moment van ontspanning, helemaal de tijd voor jou, er hoeft even niks, alleen liggen op een warme tafel, en genieten van iedere aanraking, en de warme geurende (natuurlijke) olie

Jij ook?

Heb jij regelmatig pijn in je nek en schouders? veel hoofdpijn? tintelingen in je arm? Je kunt hieronder direct een afspraak met mij inplannen.

⭐⭐⭐⭐⭐ Lees hier reviews van mijn cliënten

JA, DOE MIJ ZO'N SHIATSU MASSAGE!

 

Misschien ook interessant voor jou 👇

Wie, wat, waar

Jannet Veenbaas geeft shiatsu massages en coaching in Groningen centrum

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken® coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Ik ga je o.a.leren waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan jouw dromen en wensen, zodat je daar heel veel energie uit gaat halen. Ik heb een fijne praktijk in hartje Groningen waar ik shiatsu massages en coachingstrajecten geef genaamd De Koning Te Rijk. Ik hoop dat ieder zich na een behandeling of coachingssessie bij mij zich De Koning Te Rijk voelt. Thuis heb ik een lieve partner, Fred die fantastisch kan koken (yes!) en twee ondernemende kids Kjeld (9) en Kim (7) die ik af en toe graag achter het behang wil plakken, maar O wat ben ik dankbaar en trots op deze mini mensjes.

Groeten! Jannet Veenbaas