• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Ben je moe? Probeer deze tip eens!

vrouw vermoeid moe
Gepubliceerd op: 21-10-2020

Ik ben moe, ik voel me vermoeid, ik wordt niet eens uitgerust wakker, dit hoor ik veel van mijn cliënten, Herken jij dit? Wat kun je er zelf aan doen? Je leest het hier.

Ik ben zo moe, en ik weet niet waarom!

Wat hoor ik deze zin vaak van mijn cliënten, ze voelen zich moe zonder dat daar echt een verklaring voor is. Vaak krijgt stress de schuld, en ja, dit speelt ook vaak een rol, maar er kan ook iets anders aan de hand zijn. Soms is vermoeidheid het gevolg van te weinig slaap, maar lang niet altijd.

Traditionele Chinese Geneeskunde

Gezien vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde - de theoretische basis voor shiatsu-therapie - zijn er verschillende oorzaken aan te wijzen voor (chronische) vermoeidheid. Een verstoring van de natuurlijke energiestroom in het lichaam kan de aanleiding zijn, maar ook een verstoring in de aanmaak van energie. Shiatsu helpt je om lichaam en geest weer in balans te brengen, en hersteld de energiestroom van jouw lijf.

Wil je direct zelf iets aan je vermoeidheid?

Onderstaand punt, Maag 36 helpt bij vermoeidheid en uitputting

MAAG 36 - Zusanli - Drie dorpenpunt

​Maag 36 is misschien wel het bekendste punt uit de acupunctuur - en ook in de praktijk van de shiatsu-therapeut is het één van de meest toegepaste punten.

Maag 36 wordt het ‘Drie dorpenpunt’ genoemd. Deze naam stamt uit het eeuwenlang gebruik van dit punt door soldaten in het Chinese leger. Als zij na een lange tocht uiterst vermoeid waren, maar toch verder moesten, hielp activering van dit punt hen nog drie dorpen verder.

​vitaliserende werking

Maag36 heeft een sterk vitaliserende werking. Het stimuleert de spijsvertering en de aanmaak van energie. Het helpt bij lichamelijke en geestelijke vermoeidheid of uitputting, maar ook bij prikkelbaarheid, nervositeit, examenvrees, maagklachten, pijn in de knieën, heup of rug.

Het punt is gelokaliseerd een handbreedte onder de knie op de rand van het scheenbeen (op beide benen). Stimuleer het punt door stevige, aanhoudende druk met je duim, enkele keren per dag gedurende een paar minuten.

maag 36, Zusanli

Misschien ook interessant voor jou 👇

Wie, wat, waar

Jannet Veenbaas geeft shiatsu massages en coaching in Groningen centrum

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken® coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Ik ga je o.a.leren waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan jouw dromen en wensen, zodat je daar heel veel energie uit gaat halen. Ik heb een fijne praktijk in hartje Groningen waar ik shiatsu massages en coachingstrajecten geef genaamd De Koning Te Rijk. Ik hoop dat ieder zich na een behandeling of coachingssessie bij mij zich De Koning Te Rijk voelt. Thuis heb ik een lieve partner, Fred die fantastisch kan koken (yes!) en twee ondernemende kids Kjeld (7) en Kim (5) die ik af en toe graag achter het behang wil plakken, maar O wat ben ik dankbaar en trots op deze mini mensjes.

Groeten! Jannet Veenbaas