• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Zo voel jij je fit en ontspannen tijdens jouw zwangerschap

Zwangere vrouw met blote buik krijgt een zwangerschaps-massage in Groningen
Gepubliceerd op: 19-04-2019

Ervaar jij je tweede zwangerschap ook al veel zwaarder dan de eerste? met een kind om voor te zorgen heb je toch echt wat minder tijd om te ontspannen als je dacht. Lees hier hoe je zo ontspannen en fit mogelijk je zwangerschap door komt zodat je genoeg energie voor je bevalling hebt.

Jette veegt het zweet van haar bovenlip, en roept ondertussen NEE Joshuah! blijf nou op de stoep lopen! Het komt er veel bozer uit dan haar bedoeling was, haar 3 jarige zoontje kijkt haar aan met een beteuterd koppie. Jette heeft spijt, het is niet de eertse keer vandaag dat ze uitvalt tegen haar zoon. Kom! ik zet je nu weer even in de buggy Josh. Neeeee, ik wil ZELF lopen! roept de kleine man uit en zet het op een lopen. Jette laat onmiddelijk haar toch te zware boodschappentas vallen om erachteraan te gaan. Een felle steek in haar onderbuik zorgt ervoor dat ze gelijk weer moet stoppen, hijgend grijpt ze naar haar bolle buik, dat gaat echt niet langer meer zo, ze voelt zich ineens ZO moe, pfffff zo'n 2e zwangerschap is wel even wat anders zeg, met zo'n 3 jarig mannetje erbij wat een aardig eigen willetje heeft, en ze heeft nu echt al veel eerder de vervelende zwangerschaps-kwaaltjes zoals vermoeidheid, pijnlijke onderrug, bekken en haar schouders zitten compleet vast. Joshua is ondertussen gestopt om een poes te aaien, en is gelukkig niet de stoep afgerend. Ach, hij verdient het ook niet dat ik zo snel geirriteerd ben bedenkt Jette verdrietig, het komt gewoon omdat ik zo moe ben dat ik zo reageer. Ze kijkt peinzend voor zich uit, en besluit: ik ga thuis gelijk kijken waar ik een zwangerschaps-massage kan boeken, even me-time, dat lijkt me zo heerlijk!

ZWANGERSCHAPS- KWAALTJES

Heb jij last van (extreme) vermoeidheid en ben je regelmatig futloos tijdens je zwangerschap? Ervaar je ook klachten zoals pijnlijke spieren en zware benen? Wees gerust, je bent niet de enige. Bijna alle zwangere vrouwen hebben hier last van. Door drukte, angsten en stress vergeten we soms hoe mooi een zwangerschap is. Over die lichamelijke klachten nog niet te spreken… Misselijkheid, brandend maagzuur, bandenpijn, rugpijn, hoofdpijn het hoort er allemaal bij. Vrouwen merken vaak dat een 2e of opvolgende zwangerschappen zwaarder zijn als de eerste, logisch want je hebt al een veel drukker leven met een ouder kindje , en vaak veel minder rust momenten voor jezelf, en daarbij groeit je buik meestal wat sneller, waardoor bewegen zwaarder wordt.

ONTSPAN TIJDENS JE ZWANGERSCHAP

Zo nu en dan heb jij het echt nodig om even lekker te ontspannen. Wanneer las jij een relaxmomentje in? Heerlijk liggen op een zachte massagetafel, waar je ervaart hoe al jouw vermoeide spiren weer soepel worden gekneed. Sluit je ogen en geniet.

ZORG VOOR JEZELF

Als je goed voor jezelf blijft zorgen tijdens je zwangerschap zal alles veel makkelijker voor je zijn, en dat heeft natuurlijk ook een positieve uitwerking op je gezin, het zorgt dat je rustiger kunbt blijven reageren op je andere kind(eren) en dat je partner het waarschijnlijk ook minder vaak hoeft te ontgelden.

MASSAGE TIJDENS ZWANGERSCHAP

Tijdens je zwangerschap is het heerlijk om je eens te laten masseren. Deze ontspanning zorgt ervoor dat jij je zwangerschap doorkomt met zo min mogelijk klachten.

ONTSPANNEN

Tijdens een zwangerschaps-massage worden je spieren soepeler en wordt de bloedcirculatie van jou en je kindje gestimuleerd. Je ademhaling wordt dieper en zo kom je volledig tot rust. Jouw vermoeide benen en voeten komen tot rust en je nek en schouders voelen weer heerlijk soepel. Je baby geniet ook enorm van dit moment en veel moeders voelen hun kindje reageren tijdens de massage. Zo is het ook een extra moment van verbinding ervaren met jouw baby.

RELAX

Wat kun je zelf doen om tot rust te komen tijdens je zwangerschap? Hier een paar tips:

Luister naar je lichaam

Ben je moe? Pak dan je rust! Zie de vermoeidheid als een signaal van je lichaam, je hebt blijkbaar meer slaap nodig. Ga eerder naar bed, blijf langer liggen of doe een dutje.

Warm bad

verwen jezelf met een lekkere bad. Werkt kalmerend en helpt tegen misselijkheid, rugpijn en opgezette enkels. Dompel jezelf onder in een dampend bad. Gebruik liever geen chemische badolie, maar doe bijvoorbeeld wat kokosolie in het water, je bent na je bad gelijk heerlijk zacht!

Ademhalingsoefeningen

simpele ademhalingsoefeningen helpen jou om tot rust te komen.
Eet gezond en drink voldoende.
De vermoeidheid is een teken dat je meer energie nodig hebt. De juiste brandstof is dus nog belangrijker. Regelmatig, gezond eten en voldoende drinken zijn de basis. Zit je er even helemaal doorheen? Laat je dan niet verleiden door snoep of koffie. Ondanks een tijdelijke energieboost, werkt dit op de lange termijn alleen maar tegen je.

Beweeg

Hoe lekker je bank ook ligt, sta op! Maak een wandeling, fiets een rondje of trek een paar baantjes in het zwembad. Beweging zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. Bovendien slaap je er beter door, waardoor je de volgende dag weer meer energie hebt.

WIL JIJ OOK RELAXED JE ZWANGERSCHAP DOOR?

Ik heb me gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen rondom de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap: een heerlijke ontspannende zwangerschaps-massage. En na de bevalling: de Mama Massage, even weer een moment voor jezelf, vaak ervaren vrouwen na de bevalling wel wat stress, door bijvoorbeeld gebroken nachten, en het veelvuldig borstvoeden, dan zit je toch steeds in dezelfde houding, en dat kan op den duur klachten geven. Ik heb zelf na mijn eerste bevalling echt een soort van schouderblessure gehad omdat ik daar meer mee tilde en het hoofdje van mijn zoontje ondersteunde, en ook nog vaak op die schouder in slaap viel tijdens het voeden.
Jette is tijdens haar 2e zwangerschap regelmatig (eens per maand) bij mij in de praktijk geweest voor een Zwangerschaps-Massage Ik heb haar gevraagd wat ze heeft ervaren in deze periode waarin ze regelmatig tijd voor zichzelf inplande om tot ruste te kunnen komen. Jette vertelt: Het was gewoon echt onderhoud voor mijn lichaam, de heerlijke warme olie en knedigen zorgde ervoor dat mijn nek en schouders weer konden ontspannen. Later in de zwangerschap kreeg ik ook veel pijn in mijn bekken en onderug gebied, dat was zo heerlijk als dat weer los gemasseerd werd, en mijn pijnlijke benen en voeten werden ook meegenomen! ik had ook nog dagen na de massage het gevoel dat de behandeling na-werkte, echt heel fijn!

GOED OM TE WETEN: VERGOEDING

Ben je aanvullend verzekerd? dan wordt jouw zwangerschaps-massage (gedeeltelijk) vergoed door jouw zorgverzekeraar. (omdat ik ook met Shiatsu werk, wordt dit gezien als een therapeutische behandeling) meer weten over vergoeding? klik hier.

meer lezen over Zwangerschapsmassage klik hier

meer lezen over Mama Massage klik hier

GEEN ROZE WOLK?

Soms hoor ik van nieuwe moeders dat ze het allemaal toch wel erg zwaar vinden, het combineren van gezin en werk, proberen ook nog een sociaal leven te hebben, er leuk uit zien, weer gaan sporten, en dit alles terwijl je nog steeds amper slaapt snachts! En zo slepen ze zich door de dagen, terwijl ze eigenlijk zo graag heel erg zouden willen genieten van hun leven. Dan kun je wel wat hulp gebruiken, en daar werk ik samen met deze moeders aan in het krijgen van meer balans en rust in hun leven. Dit doe ik met het Zacht Werken Coachings-traject, (Zacht Werken als tegenhanger van hard werken, EN vanuit je hart werken) de naam lijkt aan te geven dat dit alleen werk-gerelateerd is, maar niets is minder waar, dit traject zou net zo goed Zacht Leven kunnen heten, omdat je de tools die je leert in alle facetten van je leven toe kunt passen, waardoor je heel anders met je tijd en energie leert omgaan. Ook ga je leren wat jouw echte prioriteiten zijn, en waarom het zo belangrijk is om dromen en wensen te hebben en wat je kunt doen om deze ook echt te realiseren.

Denk je: HELP ik wil nu direct ontspannen? 

Wil jij je ook de Koning Te Rijk voelen?

Wie, wat , waar?

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken®  coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Ik ga je o.a.leren waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan jouw dromen en wensen, zodat je daar heel veel energie uit gaat halen. Ik heb een fijne praktijk in hartje Groningen genaamd De Koning Te Rijk.  Ik hoop dat ieder zich na een behandeling of coachingssessie  bij mij zich De Koning Te Rijk voelt. Thuis heb ik een lieve partner, Fred die fantastisch kan koken (yes!) en twee ondernemende kids Kjeld (6) en Kim (4) die ik af en toe graag achter het behang wil  plakken, maar O wat ben ik dankbaar en trots op deze mini mensjes.