• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Massage: broodnodig onderhoud voor jouw lichaam!

ontspanningsmassage in Groningen
Gepubliceerd op: 15-10-2019

gemasseerd worden is in de eerste plaats natuurlijk ontspannend. Liggen, niets moeten, alleen maar voelen… man, wat een rust geeft dat in je hoofd en lijf. Maar: behalve zen maakt een massage je ook aanzienlijk gezonder, gezelliger en gelukkiger. Alles over de kracht van aanraking en hoe je er je voordeel mee doet, en boek gelijk jouw massage in Groningen.

Massage is geen overbodige luxe, aanraking is een levensbehoefte.

gemasseerd worden is in de eerste plaats natuurlijk ontspannend. Liggen, niets moeten, alleen maar voelen… man, wat een rust geeft dat in je hoofd en lijf. Maar: behalve zen maakt een massage je ook aanzienlijk gezonder, gezelliger en gelukkiger. Alles over de kracht van aanraking en hoe je er je voordeel mee doet.

Voelen

Van al onze zintuigen ontwikkelt de tastzin zich als eerste. Al in de baarmoeder zijn we in staat met onze huid te voelen, veel eerder dan we gaan proeven, horen, zien of ruiken. Die tastzin is trouwens ook het zintuig dat het het langste blijft ‘doen’. Zicht, gehoor, reuk en smaak gaan steeds meer achteruit, maar voelen, daar blijven we tot in lengte van dagen goed in.

Het emotionele brein

Dat is niet voor niets. Onze huid bestaat uit een heleboel kleine sensoren, een soort antennes die allerlei signalen van buitenaf ontvangen en via ons ruggenmerg doorgeven aan onze hersenen, om precies te zijn aan de somatosensorische cortex – een deel van de hersenschors dat weer in verbinding staat met het dieper gelegen emotionele brein.

Massage vermindert stress

Hier wordt het interessant. Zodra je emotionele brein een bepaalde aanraking namelijk als positief ervaart, vinden allerlei hormonale reacties plaats met heel veel fijne gevolgen. Stressgevoelens worden minder (onder andere doordat het stresshormoon adrenaline afneemt), net als gevoelens van angst, depressie, pijn en agressie. Daarbij raken je concentratievermogen en immuunsysteem verbeterd, daalt je bloeddruk en nemen gevoelens van liefde en verbondenheid toe. Dit laatste is vooral te danken aan het knuffelhormoon oxytocine, een stofje dat ervoor zorgt dat je banden met anderen aan kunt gaan. Als baby bezorgde dit hormoon je al een gevoel van vertrouwen, geborgenheid en veiligheid, en eigenlijk blijven we daar de rest van ons leven behoefte aan houden. Een massage kun je dus zien als pure luxe, en dat is het natuurlijk ook, maar ondertussen werk je wel hartstikke hard aan je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zo haal je er nog meer rendement uit.

Heb jij Stressklachten?

Stressklachten zijn echt iets van deze tijd. We hebben het druk en 'moeten' veel, zoals presteren op het werk. Nu is een beetje spanning op zichzelf niet slecht, maar wanneer je er langdurig last van hebt, kun je klachten krijgen als hoofdpijn, maagklachten, slapeloosheid en piekeren, of erger nog: een burn-out. Het is nu tijd om er iets aan te doen!

Stress signalen

Stress kost je lichaam veel energie. Het is dan goed om tijd voor jezelf te nemen en te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Met behulp van een massage kun je jouw lichaam laten ontspannen.

Massage is fijn, soms nodig, altijd behulpzaam

Aangeraakt worden is een levensbehoefte. Massage is een respectvolle uitnodiging om tot een nieuw evenwicht te komen. Een holistisch massage helpt om diepere lagen en thema’s in het lichaam te onderzoeken en inzicht te krijgen over de oorzaak en achtergrond van de spanningen en klachten. We kijken bijvoorbeeld naar gebeurtenissen en patronen uit het verleden, die mogelijk nog niet verwerkt zijn en zich hebben vastgezet in het lichaam. Het toelaten en verwerken van vastgezette emoties en het doorbreken van gedachte- en gedragspatronen zorgen ervoor dat spanningen losgelaten kunnen worden en dat spanningen/klachten sterk verminderen of helemaal verdwijnen. Bovendien is het gewoon een heerlijk moment van ontspanning, helemaal de tijd voor jou, er hoeft even niks, alleen liggen op een warme tafel, en genieten van iedere aanraking, en de warme geurende (natuurlijke) olie.

Een massage geeft je:

+ ontspanning en balans
+ behandeling en voorkomen van spanningen en klachten
+ vitaliteit (bijvoorbeeld bij vermoeidheid en/of herstel van ziekte)
+ bewustwording / heelwording
+ contact met het lichaam en gevoel
+ inzicht in onverwerkte emoties
+ inzicht in de diepere oorzaak en betekenis van klachten
Ben je overtuigd en gun je jezelf dat heerlijke massage moment in Groningen? Boek dan een kennismakingsbehandeling met welkomst-korting.
Goed om te weten: ben je aanvullend verzekerd? dan wordt jouw shiatsu behandeling (gedeeltelijk) vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Wie, wat , waar? 

massage-shiatsu-coaching-Groningen

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken® coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Ik ga je o.a.leren waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan jouw dromen en wensen, zodat je daar heel veel energie uit gaat halen. Ik heb een fijne praktijk in hartje Groningen waar ik shiatsu massages en coachingstrajecten geef genaamd De Koning Te Rijk. Ik hoop dat ieder zich na een behandeling of coachingssessie bij mij zich De Koning Te Rijk voelt. Thuis heb ik een lieve partner, Fred die fantastisch kan koken (yes!) en twee ondernemende kids Kjeld (6) en Kim (4) die ik af en toe graag achter het behang wil plakken, maar O wat ben ik dankbaar en trots op deze mini mensjes.

Groeten! Jannet Veenbaas
www.praktijkdekoningterijk.nl

Massage, Shiatsu & Coaching in hartje Groningen