• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kies je een massagetherapeut of coach? 7 tips

Gepubliceerd op: 17-09-2019

Als je op Google kijkt, en zoekt naar massage, shiatsu of coaching in Groningen dan heb je erg veel keus, en zie je door de bomen het bos vaak niet meer. Om het makkelijker te maken heb ik voor jou een checklist samengesteld van de belangrijkste punten.

# 1: Is de therapeut / coach aangesloten bij een beroepsvereniging?

Iedereen kan zich tegenwoordig therapeut of coach noemen, maar als deze persoon aangesloten is bij een beroepsvereniging kun je ervan uit gaan dat je te maken hebt met een geschoolde professional.

Check! Ik, Jannet Veenbaas, eigenaar van De Koning Te Rijk, Massage, Shiatsu & Coaching in Groningen ben al meer dan 10 jaar aangesloten bij de NVST, Alle bij de NVST aangesloten Shiatsu therapeuten (Klassieke vormen en Namikoshi), Massage therapeuten  zijn geschoolde professionals. De kwaliteit en professionaliteit van de leden wordt door de NVST bevorderd, gestimuleerd en gehandhaafd door het kwaliteitsbeleid van de NVST. Na- en bijscholing, intervisie, visitatie en een klacht- en tuchtregeling zijn belangrijke onderdelen van het kwaliteitsbeleid. In het contact tussen cliënt en NVST-therapeut staat de mens altijd centraal! 

# 2 Is de therapeut / coach aangesloten bij een overkoepelende kwaliteits- organisatie? 

Check! Ik sta in het register van de RBCZ.  Deze Stichting  is een overkoepelende en onafhankelijke kwaliteitsregistratie, waar:

- De beroepsbeoefenaar op hbo-niveau van de complementaire en alternatieve geneeswijzen zich kan registreren in een kwaliteitsregister, zodat de beroepsbeoefenaar de beschermde titel BCZ® registertherapeut mag voeren;

- De zorgverzekeraars informatie kunnen inwinnen over de kwaliteit van de aangesloten beroepsverenigingen en haar leden (de beroepsbeoefenaar);

- De consumenten terecht kunnen voor betrouwbare informatie over de kwaliteit van de individuele beroepsbeoefenaar van de complementaire en alternatiecve geneeswijzen.

# 3 Heeft deze therapeut / coach al minstens 10 jaar ervaring?

Check! Al 10+ jaar werk ik met mensen, en ik vind het heerlijk! Natuurlijk maak je zelf in 10 jaar ook veel mee en ben ik zelf ook regelmatig tegen de lamp gelopen wat resulteerde in een burn-out. Ik weet hoe het is om (te) veel ballen tegelijk in de lucht te houden. Met 2 kleine kinderen liep ik op meerdere vlakken tegen mijn grenzen aan.  Ik ben daar veel over gaan leren en  begrijpen, hoe dat nou precies werkt met stress, zowel geestelijk als lichamelijk en deze kennis deel ik graag met jou.

# 4 Heeft deze therapeut / coach minstens 10 overtuigende testimonials / reviews?

Check! Je kunt vele positieve reviews lezen ( 200+) over mijn behandelingen o.a via mijn gen website: www.praktijkdekoningterijk.nl en ook via mijn boekingsbureau: https://www.treatwell.nl/salon/de-koning-te-rijk-shiatsu-massage-zacht-werken-coaching/ en ook gewoon via Google!

# 5 Is er de mogelijkheid om online je afspraak zelf in te plannen, te annuleren of te wijzigen?

Check! Heel makkelijk maak je online een afspraak bij De Koning Te Rijk, mocht er onverwacht iets gebeuren kun je tot 60 min van tevoren wijzigen of annuleren!

 Direct boeken? MET welkomstkorting!

# 6 Is de therapeut / coach gespecialiseerd in zowel fysieke als mentale klachten behandelen, en wordt er gekeken naar het totaal-plaatje van jou als persoon?

Check! Ik werk vanuit een holistische visie, Wat is Holisme? In de holistische visie beschouwen we de mens als één geheel. Alle gevoelens, emoties, gedachten en verlangens zijn met elkaar verbonden. Ze beïnvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar worden gezien. Ze vormen samen een balans. Als op het ene niveau iets gebeurt heeft dat onmiddellijk effect op het andere niveau. Het lichaam is de uiterlijke manifestatie van onszelf, hoe we ons voelen en hoe we denken. Het lichaam liegt nooit. Het geeft een signaal aan als er iets uit balans is. Vaak al veel eerder dan wij ons realiseren. Je krijgt dan een klacht. De kunst is om de klacht te verbinden met de realiteit. Zo zien we bijvoorbeeld dat stress veel meer impact kan hebben op je lichaam en welbevinden dan we denken. 

# 7 Is er de mogelijkheid een uitgebreid traject te volgen als je voelt dat er een burn-out op de loer ligt? waardoor je geestelijk EN lichamelijk herstelt?

Check! Speciaal voor mijn cliënten die er aan toe zijn om echt stappen te zetten in hun leven heb ik een programma ontwikkeld waarin we samen stap voor stap aan de slag gaan om meer rust en balans te creëren en vaarwel tegen stress te zeggen! De vaardigheden die je leert met zacht werken zijn geen snelle hype die volgend jaar weer is achterhaald. Het zijn vaardigheden waar je de rest van je leven lol van hebt. In je werk en je privéleven. Waarom zou je nog langer worstelen of wachten als je nu een stap kunt zetten? Het programma bestaat uit live afspraken: coaching EN lichamelijke behandelingen, een ONLINE programma, en de boeken Een zaak van Zacht Werken, en Aan de slag met Zacht Werken, met mijn persoonlijke voorwoord.
Meer weten? https://praktijkdekoningterijk.nl/zacht-werken-coaching/ 

wil je het verhaal van mijn cliënte Lisa lezen over dit traject? 
https://praktijkdekoningterijk.nl/blog/voelt-jouw-dag-als-een-stress-rollercoaster-lees-hier-hoe-je-daaruit-stapt/

P.S. Het spreekt voor zich dat het natuurlijk ERG belangrijk is dat je een klik voelt met de therapeut en dat je je op je gemak voelt, en dat is iets heel persoonlijks. Luister vooral naar jouw EIGEN gevoel hierin!

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze Checklist, heb je vragen aan mij? dan lees ik het heel graag! Neem contact met me op via: praktijkdekoningterijk@gmail.com of 06-14873598

P.S: Wist je dat ik op elke eerste consult een welkomst-korting geef? maak nu gelijk jouw eerste afspraak.

 Direct boeken? MET welkomstkorting!

Wie, wat , waar? 

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken® coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Ik ga je o.a.leren waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan jouw dromen en wensen, zodat je daar heel veel energie uit gaat halen. Ik heb een fijne praktijk in hartje Groningen waar ik shiatsu massages en coachingstrajecten geef genaamd De Koning Te Rijk. Ik hoop dat ieder zich na een behandeling of coachingssessie bij mij zich De Koning Te Rijk voelt. Thuis heb ik een lieve partner, Fred die fantastisch kan koken (yes!) en twee ondernemende kids Kjeld (6) en Kim (4) die ik af en toe graag achter het behang wil plakken, maar O wat ben ik dankbaar en trots op deze mini mensjes.

Groeten! Jannet Veenbaas
www.praktijkdekoningterijk.nl

Massage, Shiatsu & Coaching in Groningen