• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Ben jij een ook een student met stress?

Gepubliceerd op: 14-11-2021

Ik zie een grote toename van studenten met stress in mijn praktijk, en vroeg me af: hoe komt dat eigenlijk.

De mooiste (en drukste) tijd van je leven?

Hoe bevalt jouw studententijd?

Het is de mooiste tijd van je leven! Hoe vaak heb je die uitspraak gehoord als je zei dat je aan het studeren was? En ja, natuurlijk, het is een bijzondere tijd. Het is fantastisch om eindelijk op jezelf te wonen, lekker op stap te gaan met je (nieuwe) vrienden en tijd te hebben om nieuwe dingen te leren. Maar dat betekent niet dat het allemaal gemakkelijk is. Sterker nog, ruim de helft van de studenten kampt met stress en prestatiedruk. Dat is niets om je voor te schamen, maar juist belangrijk om aan te pakken!

Meer stress en prestatiedruk

Veel studenten vinden het moeilijk open te zijn over hun strubbelingen. Omdat anderen het ook aan kunnen, vinden ze dat ze niet mogen ‘zeuren’. Maar er zijn veel aspecten die het leven een stuk stressvoller hebben gemaakt voor de moderne student. Denk aan het leenstelsel, het bindend studieadvies en veel maatschappelijke onrust. Maar ook zaken als social media kunnen bijdragen aan een negatief zelfbeeld, perfectionisme en prestatiedruk.

Gevolgen van stress

Stress is op zichzelf niet automatisch iets slechts. Het zorgt er namelijk voor dat je lichaam kan handelen in een situatie waarin dat ertoe doet. Bijvoorbeeld tijdens tentamens, een drukke dag of tijdens een moeilijke opdracht. Je hartslag, bloeddruk en ademhaling gaan in zo’n geval omhoog en je lichaam is in staat om harder te werken. Maar dat houd je niet eindeloos vol. Als je stresssysteem overbelast is, slaat het ook aan op momenten dat je er niets aan hebt. Wanneer je in bed ligt en wilt slapen, bijvoorbeeld. Of wanneer je eindelijk met vrienden iets leuks wilt doen. Je komt daardoor niet tot rust en dat is funest voor je immuunsysteem.

Weer in balans: Studenten massage met korting!

Voldoende rust en ontspanning zijn daarom van het grootste belang voor een fijne, gebalanceerde studietijd. Maar hoe doe je dat? Sommige mensen leiden zichzelf af door tv of social media, of proberen het van zich af te sporten. Natuurlijk is dat soms prettig, maar ook bij deze activiteiten word je lichamelijk of mentaal geprikkeld. Door massage en shiatsu kunnen je hoofd én lichaam even tot rust komen. Het ontspant de spieren, maakt spanningen los en voert afvalstoffen af. Heb jij behoefte aan een oplaadmoment? Bij De koning te rijk krijg je als student maar liefst €30,- korting op een ontspannende behandeling! Je bent van harte welkom.

Boek hier jouw massage met studentenkorting!

Wie wat, waar is dat dan, die massage met studentenkorting?

Jannet Veenbaas: 'Mijn uitgangspunt als therapeut en coach? Dat een aanraking een menselijke basisbehoefte is, en helend kan werken. Via aanraking is het mogelijk om lichaam en geest in balans te brengen, zodat eventuele verstoringen worden opgelost en jij beter in je vel komt te zitten. Dit uitgangspunt pas ik toe in de verschillende behandelingen en therapieën die ik aanbied: Shiatsu-therapie, de massages en het coachingstraject Zacht Werken. In sommige gevallen kunnen mijn behandelingen vergoed worden door zorgverzekeraars. Zo hoef je je helemaal geen zorgen meer te maken.’

⭐⭐⭐⭐⭐ Lees hier reviews van mijn cliënten

 

IK WIL EEN AFSPRAAK MAKEN

IK HEB EERST NOG VRAGEN

#massage #studentenkorting #groningen

De Koning Te Rijk,

Shiatsu Therapie, Massage & Zacht Werken® Coaching

Brugstraat 7A

9712 AA Groningen

06-14873598