• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

2020 HET jaar van een simpel en relaxed leven, nu ECHT!

in FOR YOU: Jannet Veenbaas is zacht-werken coach in haar praktijk in Groningen en geeft ook shiatsu-massage
Gepubliceerd op: 28-02-2020

Hoe is het met jou tot nu toe? heb jij ook eind 2019 goede voornemens, mooie ideeën of nieuwe plannen gemaakt? Ik wel, in dit persoonlijke artikel deel ik deze en mijn pad op weg naar ontspannen leven met jou!

2020 HET jaar van een simpel en relaxed leven, nu ECHT!

Ameland 29-12-19
Een dikke week vakantie op Ameland, gure koude lucht, harde wind, en daarbij regelmatig zo'n heerlijk winter-zonnetje waarbij je automatisch je gezicht naar de zon wilt draaien om gewoon alleen maar te genieten van de warmte, dat je je tenen niet meer voelt maakt dan niks meer uit, het is puur genieten.

Lekker reflecteren 

Een ideaal moment om te reflecteren op het afgelopen jaar (wat is die snel voorbij gegaan!) en wat is er weer veel gebeurd, ben ik tevreden als ik terug kijk? ja en nee. Ja omdat ik steeds meer helder ga zien wat ik allemaal graag WEL wil in mijn leven, waar ik energie van krijg, waar ik van houd, wat er allemaal goed gaat en waar ik dankbaar voor ben. Kortom: ik voel steeds meer wat ik zou omschrijven dat ik mijn ideale leven leid. Keerzijde daarvan:Ik zie ook super duidelijk wat er nog niet gaat zoals ik dat graag zou willen, dat ik nog dingen doe die ik eigenlijk helemaal niet wil. Ondanks al mijn dromen, wensen en manifesteer bezigheden. Ik kom er vooral achter dat ik mijn persoonlijke navigatie voor mijn eigen weg, droomleven, doel of hoe je het ook wilt omschrijven nog niet heb ge-pin-point. Ik zie nu dat ik in 2019 bepaalde keuzes nog niet ECHT heb durven maken, dat ik nog steeds aan bepaalde zaken vasthoud die ik beter los zou kunnen laten. Dit heeft o.a. betrekking op zakelijk gebied, ik wil die nieuwe weg inslaan, maar ik vind het ****ing eng!

Businesscoach

Het begon allemaal eind 2017, toen zat ik er zo door, dat ik besloot een jaartraject te doen bij een businesscoach. Na het lezen van het boek, die mij ''toevallig" aangeraden werd (ik geloof niet in toeval) Het geheim  van 100.000 per jaar, Heel goed verdienen met het werk dat je het liefst doet van laura babeliowsky kreeg ik een brainwave, ik dacht echt: dit boek gaat over mij! Ik doe alles fout zakelijk! (Dit boek is geschreven voor ondernemers, vooral coaches en dienstverleners, die keihard moeten werken en er toch maar weinig aan overhouden om hun ideale leven te leiden) De coach die ik uiteindelijk voor mezelf koos was Ellen de Lange-Ros, O.M.G wat heb ik veel geleerd in het jaar 2018 toe ik dat traject begon ook al was ik toen al 10 jaar ondernemer en wat was het heftig confronterend!

Mijn bedrijf moet anders! of niet?...

Mijn gedachte bij de keus om een businesscoach te zoek was: Ik kan zo niet langer doorgaan, Ik wordt gek als ik dit NOG 10 jaar op deze manier moet doen! Ik zoek een coach die mij helpt om mijn bedrijf te veranderen, als ik mijn BEDRIJF verander, dan verandert mijn LEVEN ook! Je voelt hem vast al aankomen, boy, was i wrong. Het ging natuurlijk helemaal niet om mijn bedrijf, het ging allemaal over mij, hoe ik in het leven stond, hoe ik dingen zag, hoe ik over bepaalde dingen dacht. Man wat kwam ik mezelf tegen dat jaar, terwijl ik dacht ik heb al zoveel aan mezelf gewerkt, ik weet het allemaal al wel, ik heb echt geen last meer van die en die issues of gebeurtenissen hoor! allemaal al verwerkt. Ellen (mijn kids noemen haar nog steeds juf Ellen) heeft me zo met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik kwam erachter dat ik bepaalde zinnen wel erg vaak gebruikte: Oh, dat weet ik al! Oh, dat doe ik allang! Wat ik daarover leerde is: vraag jezelf steeds af: Ja, maar wat weet ik nog niet? wat doe ik nog niet? wat zou ik nog beter kunnen doen? in 2018 kreeg ik helder dat wat ik aan het doen was vaak niet werkte, terwijl ik dacht dat het zo moest zijn, ik kwam erachter dat ik mijn energie veel beter en heel anders zou kunnen gebruiken.

Energie tekort en kinderen

Over energie gesproken: daar had ik nog maar heel weinig van, deels omdat ik in korte tijd 2x moeder was geworden, en op dat moment het gevoel had dat ik jaaaaaren aan slaap tekort kwam. Ik liep als een soort zombie in het rond. Mij jongste ging pas doorslapen nadat ik de keus had gemaakt om te stoppen met borstvoeding kort na haar 3e verjaardag (met pijn in mijn hart) in totaal heb ik dus meer dan 6 jaar non-stop borstvoeding gegeven, verdeeld over 2 kids! Vanaf dat moment sliep ze gewoon door ipv nog 2 a 3x per nacht te willen drinken. Toen ze nog kleiner was dronk ze met gemak 6 keer per nacht. Wat ook niet meewerkte qua energie was dat ik gewoon veel te veel wilde, en ook dacht dat dat allemaal wel zou lukken terwijl het echt niet realistisch was! Wat ik daarover leerde in 2018 was: Je kunt best superveel willen, doen en bereiken, alleen niet allemaal op hetzelfde moment. Je kunt WEL steeds een nieuwe keus maken in het NU. De belangrijkste les die ik daarin leerde was mijn eigen belemmerende overtuiging hierover. Ik vertelde mezelf en anderen altijd: mijn kinderen zijn het aller-belangrijkste in de hele wereld, belangrijker dan al het andere! Wat ik onbewust daarmee veroorzaakte was  dat zodra ik wilde groeien met mijn bedrijf blokkeerde ik, ik saboteerde mij eigen groei, ik vond stiekem dat mijn bedrijf klein moest blijven zodat ik er 100% voor de kinderen kon zijn.  Wat ik niet besefte was dat ik mezelf daarmee compleet vast zette. Ik kon toen nog niet denken: Mijn kinderen zijn super belangrijk voor mij, maar andere zaken mogen dat OOK zijn. Ik heb geleerd te beseffen: Het is oké om meerdere dingen in je leven belangrijk te vinden, ook als moeder, juist als moeder! Mezelf blijven ontwikkelen heb ik nodig en dat is oké. In dat jaar leerde in the art of ZACHT WERKEN, ik begon het echt toe te passen, het werd een way of live, en ik wilde dit door kunnen geven aan andere vrouwen, daarom ben ik toen ook de Zacht werken coachings-opleiding gaan doen, en ben ik nu 1 van de 25 ZW coaches in Nederland en daar ben ik echt trots op. lees meer over Zacht Werken.

Angst en onzekerheid 

Toen was het 2019 en het business-coachings-traject had ik afgerond, ik had van alles en nog wat geleerd over zacht werken, hoe ik mijn business kon boosten, wist wat me te doen stond. Ik had zelf een prachtige nieuwe praktijk ruimte gehuurd in het hart van Groningen. Deze plek heb ik echt gevonden door te dromen en te visualiseren over mijn droomlocatie wat ook een belangrijk aspect is van zacht werken. I was on my own now! zonder steun van mijn coach en de groep mede-ondernemers, het was tijd om te doen, om toe te passen! Mijn plan voor 2019 was: veel meer tijd besteden aan coaching en coachings-trajecten met cliënten, minder ''losse'' behandelingen. Meer echte, diepe, verbindingen aangaan met mensen, samen het diepe induiken en deze mensen echte grote stappen laten zetten om hun mindset en leven te veranderen. Zacht Werken in Groningen op de kaart zetten! Maar wat gebeurde er? ik werd bang, bang om de makkelijke weg op te geven, ik wist immers wat ik nu had en dat dat best prima ging, ik hoefde geen moeite te doen om aan nieuwe klanten te komen, het liep allemaal wel, zat vast in mijn comfort-zone. Ik zette te weinig de stappen die nodig waren, en daardoor bereikte ik een groot deel van mijn doelen / dromen die ik aan het begin van het jaar had niet.

Profit First!

Wat ik wel heb omarmt in 2019 zijn mijn financiën, dat is echt een verhaal apart, ik ben namelijk samen met een coach met profit First gaan werken, super interessant, en ik ga je daar in een andere blog ook nog veel meer over vertellen, over hoe je heel simpel echt grip en overzicht over je financiële toestand kunt krijgen. Dus aan de ene kant baal ik van het jaar omdat ik hoopte dat ik al verder zou zijn eind 2019, maar ik zie het absoluut niet als een verloren jaar, Ik zie wel heel duidelijk een aantal zaken waar ik mezelf nog vragen over wil stellen namelijk: 1) wat is er nou zo eng buiten die confort-zone?  en 2) waarom is groei, leren, ontwikkeling  en verandering zo belangrijk voor mij? en 3) wat is het ideale plaatje van mijn leven,  hoe voelt dat? zodat ik daar mijn navigatie voor 2020 echt goed op af kan stellen?

2020 here i come

Mijn voornemen voor 2020 is hetzelfde als de afgelopen 2 jaren: een relaxter en simpeler leven, minder moeten, minder rennen en vliegen, meer laid back, vooral meer rust, voor mij en voor mijn gezin. Ik ga nog een aantal uren minder werken, jawel MINDER. Ivm met zieke oppassen hebben we de afgelopen maanden de kinderen regelmatig 3x ipv 2x per week naar de bso moeten laten gaan, dat voelt gewoon niet goed voor mij. Ik merk dat dat voor de oudste ook te veel is. Hij heeft ook die behoefte aan rust en bijtanken die ik zelf ook heb. Hij wil lekker zijn eigen plan kunnen trekken, buiten spelen en doen wat goed voelt voor hem. Ik volg daarin graag zijn voorbeeld, en ga het in 2020 ook op mijn eigen ideale manier doen.

Ik ben er voor jou

Wat kun jij in 2020 van mij verwachten? Waar kan ik jou mee helpen? Al doende leert men hé? Ik zou graag alles wat ik tot nu toe geleerd heb over Zacht Werken delen met jou. Hoe ga ik dat aanpakken? ik stap uit mijn confortzone AAAAAH (eng) Ik zal meer zichtbaar zijn, meer kennis delen, veel meer van mezelf laten zien, niet omdat het zo ontzettend hip is om jezelf kwetsbaar te laten zien maar omdat ik weet dat ik waardevolle informatie te delen heb, ik wil graag die echte verbinding met jou aangaan. Ondertussen blijf ik ook elke dag meer en meer leren over mijzelf, het leven, al wat is.

Wil jij mij helpen?

Echt gaan voor de doelen die je graag wilt bereiken betekent ook simpelweg keuzes maken, ik ga meer hulp vragen dit jaar, maar ook bepaalde zaken loslaten, ik ga mijn focus pin-pointen op Zacht Werken coachings-trajecten. Ik ga meer naar buiten treden: Hallo wereld! Ik ga mensen in mijn netwerk actief benaderen ,et de vraag of ze mij kunnen helpen of willen samenwerken, dus ben jij of ken jij een holistische bedrijfsarts? stuur mij een bericht! Ben jij eigenaar of teammanager in een bedrijf en wil jij jouw personeel ook zacht laten werken? laat het me weten! Ben jij journalist en zou jij over Zacht werken willen publiceren? graag!

Kind als leermeester

Ik ga me vooral ontzettend laten inspireren door mijn kinderen, zij zijn nog zo veel meer verbonden met hun innerlijke kracht en wijsheid, en weten nog goed wat goed voor is, wat ze WEL willen en wat ze absoluut NIET willen hahaha. Deze kleine grote leermeesters zijn gewoon beschikbaar voor mij. De meest waardevolle lessen leer ik toch echt door het leven zelf, zijn met wat er is op dat moment, mijn conclusie trekken, soms is het fantastisch soms kut, en gewoon  gaan voor wat echt goed voelt. mindset is everything. Ik sta open om ook in 2020 weer superveel te leren van mijn kids, het leven zelf en van jou, wat een rijkdom!
Ik wens jou ook een fantastische journey in 2020, Herken jij jezelf in dit verhaal of heb je hulp nodig? laat het me weten, ik ben er voor je.

Wie, wat ,waar?

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken® coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Ik ga je o.a.leren waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan jouw dromen en wensen, zodat je daar heel veel energie uit gaat halen. Ik heb een fijne praktijk in hartje Groningen waar ik shiatsu massages en coachingstrajecten geef genaamd De Koning Te Rijk. Ik hoop dat ieder zich na een behandeling of coachingssessie bij mij zich De Koning Te Rijk voelt. Thuis heb ik een lieve partner, Fred die fantastisch kan koken (yes!) en twee ondernemende kids Kjeld (7) en Kim (5) die ik af en toe graag achter het behang wil plakken, maar O wat ben ik dankbaar en trots op deze mini mensjes.

Groeten! Jannet Veenbaas
www.praktijkdekoningterijk.nl

Massage, Shiatsu & Coaching in hartje Groningen

In het drukke hart van Groningen biedt De Koning Te Rijk je een plek om even te ontsnappen en helemaal tot rust te komen. Gelijk inplannen?

JA, IK WIL NU EEN MASSAGE AFSPRAAK PLANNEN!

LEES MEER OVER ZACHT WERKEN

IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE OVER ZACHT WERKEN!

Meer over Zacht Werken: