• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

ZIT JIJ TEGEN EEN BURN-OUT AAN? HERKEN DE SIGNALEN

Burn-out Groningen
Gepubliceerd op: 16-04-2019

Zit jij tegen overspannenheid of Burn-out aan? Reken af met de vervelende gedachte van stress. Hoe? je leest het hier.

ZIT JIJ TEGEN EEN BURN-OUT AAN? HERKEN DE  SIGNALEN

In jouw agenda is haast geen leeg plekje te ontdekken, waardoor je ervan droomt om je gewoon een week ziek te melden. Je moet moeite doen om je werktaken goed te kunnen volbrengen: de woorden lijken wel te dansen op je beeldscherm en de woorden van je collega’s dringen ook niet tot je door. Thuis moeten je partner en je kinderen het soms ontgelden: doordat jij sneller geïrriteerd bent dan normaal, deel jij vaker een sneer uit. Herken je dit? Wat jij hebt, is geen stress meer te noemen. Het lijkt eerder op een burn-out. Lees snel verder over de andere burn-out signalen, en wat je hier aan kunt doen!

MOE EN OPGEBRAND 

Bij een burn-out voel je je uitgeput en opgebrand, en lijkt het alsof alle energie uit je lijf is gelopen. Omdat je toch dag na dag blijft doorgaan, stapelt de vermoeidheid zich op. Omdat je eigenlijk dingen doet die boven je vermogen liggen, ga je je steeds vermoeider voelen. Die vermoeidheid heeft gevolgen: zo kun je je minder goed concentreren en krijg je ook problemen met je geheugen. Het uitvoeren van je werktaken wordt zo extra lastig.


JE HEBT EEN LAGER ZELFBEELD EN VOELT JE SOMBER

De stress zorgt ervoor dat je vaker foutjes maakt. Het feit dat je minder kunt dan normaal, maakt dat je gaat twijfelen aan jezelf en jezelf naar beneden haalt. Ook ben je snel prikkelbaar en geïrriteerd: er hoeft maar iets kleins te gebeuren voordat het emmertje helemaal overloopt. Door je verslechterde zelfbeeld en het gevoel dat je tekortschiet, kan het zijn dat je je angstig of somber begint te voelen. Je hebt weinig zin om leuke dingen met anderen te ondernemen, en sluit je vaak af.

 

JE HEBT PIJN

Jij ervaart al een langere periode stress en spanning. Grote kans dat je dit ook merkt in je lichaam. Doordat je continu gespannen bent, ervaren je lichaam en je spieren geen moment rust. Hierdoor kun je last krijgen van pijnklachten. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn, rugpijn en van pijn in je schouders of nek. 

JE SLAAPT SLECHT

Een goede nacht slapen is er vaak niet bij voor jou. Als je in bed ligt, denk je aan álles wat er nog op je ‘to-do’-list staat. Je maakt je zorgen of alles wel gaat lukken. Hierdoor val je moeilijker in slaap, of slaap je minder goed door. Het gevolg is dat je hierdoor nog vermoeider en minder goed uitgerust raakt. Je hebt zo een nog hogere kans op stress, en kan alles wat er op jouw bordje komt minder goed aan.

HERKEN JIJ JE IN DE SIGNALEN?

Dan is het de hoogste tijd om te zorgen voor meer ontspannenheid en me-time in je leven. En daar kan ik jou bij helpen. In mijn praktijk behandel ik veel mensen met burn-outklachten. Dit doe ik onder andere door middel van Shiatsu en (ontspannende) massages. Een massage werkt niet alleen als een heerlijke ontspanning. Ook wordt er gericht aan je klachten gewerkt. Massage en Shiatsu geven namelijk het zelfgenezend vermogen van je lichaam een boost. Je lichaam wordt aangezet om de spanningen weer op te lossen. Dit gebeurt echter alleen als je lichaam een eenheid vormt met je geest. De behandelingen zijn hierop gericht: ik help om lichaam en geest (opnieuw) een gezonde balans te vinden. Verder zorgen massage en Shiatsu ervoor dat je weer meer levensenergie krijgt, en dat deze gaat stromen. Ook krijgen je doorbloeding en de soepelheid van je spieren een oppepper, en wordt de pijn in je lijf verlicht. 

GROTE STAPPEN

Ben jij klaar om grote stappen te zetten in je leven? Dan kan Shiatsu ook gecombineerd worden met Zacht Werken® Coaching. Hierin leer ik je onder andere dat je door het continu maken van bewuste keuzes, weer kunt genieten van elk moment en ook ontspanning ervaart. Mijn uitgangspunt? Een aanraking is een basisbehoefte van de mens en kan helend werken. Via aanraking is het mogelijk om lichaam en geest in balans te brengen. Ik werk holistisch. Dat betekent dat ik niet alleen naar je klacht of je problemen kijk, maar naar je gehele persoon. Hierbij speelt de wisselwerking tussen je lichaam en geest een grote rol, net zoals beweging, leefstijl en je mindset. Als jij hier voor openstaat, kan ik je ook over al deze aspecten advies geven. Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik informeer je graag naar alle mogelijkheden.

MASSAGES EN SHIATSU

Waar heeft dat een positief effect op? 

- De bloeddruk en de suikerspiegel
- Spanningsklachten in je lijf, zoals de klachten in je nek, rug of schouder
- Stressgerelateerde klachten, zoals burn-outverschijnselen, hevige vermoeidheid en spierspanning
- Pijnklachten als hoofdpijn en migraine
- Slaapproblemen
- Een verminderde weerstand
- Het herstellen van de energiebalans, zowel lichamelijk als mentaal

Denk je: HELP ik wil nu direct ontspannen? 

Wil jij je ook de Koning Te Rijk voelen? Wie, wat, waar?

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken®  coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Ik heb een fijne praktijk in  hartje Groningen genaamd De Koning Te Rijk.  Ik hoop dat ieder zich na een behandeling of coachingssessie  bij mij zich De Koning Te Rijk voelt. Thuis heb ik een lieve partner, Fred die fantastisch kan koken (yes!) en twee ondernemende kids Kjeld (6) en Kim (4) die ik af en toe graag achter het behang wil  plakken, maar O wat ben ik dankbaar en trots op deze mini mensjes.