• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wat te doen als je niet lekker in je vel zit?

Gepubliceerd op: 28-08-2019

Zit jij al tijden niet lekker in je vel? Probeer shiatsu en massage eens om je snel weer energiek te voelen, ik vertel je er graag meer in mijn nieuwste blog.

Wat te doen als je niet lekker in je vel zit?

Hoe lang voel jij je al niet meer fit en ontspannen, en hoe helpt Shiatsu Massage in dit geval?

Je zit al tijden niet lekker in je vel. Je bent moe en je hebt vaak last van allerlei kwaaltjes en pijntjes. Eigenlijk is het niet erg genoeg om mee naar de huisarts te gaan, maar je hebt er wel behoorlijk last van. Het voelt bijna als een verstikkende deken waar je onder ligt en die je graag van je af zou willen gooien. Je wil je gewoon je weer fit en uitgerust  voelen. in de ochtend wakker worden na een verkwikkende slaap en genoeg energie hebben om te werken, de hele dag leuke dingen te gaan doen, er echt ZIJN voor je kinderen.

Energiebanen

Het is net alsof de energie niet meer door je lichaam wil stromen. En hoogstwaarschijnlijk is dat ook zo. Net zoals je een bloedvaten- en zenuwstelsel hebt, lopen er ook energiebanen door je lijf. Deze worden ook wel meridianen genoemd. Wanneer die energie vrij kan stromen, krijg je een betere doorbloeding, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en de soepelheid van de spieren vergroot. Eventuele pijn ook verlicht en je lichaam krijgt de kans om te herstellen.

Zelfherstellend vermogen

Je lichaam heeft namelijk een zelfherstellend vermogen. Een heel duidelijk voorbeeld daarvan is een snee in je huid die zich weer keurig sluit of een bot dat na een breuk weer netjes aan elkaar groeit. Zo kunnen ook minder duidelijk zichtbare blokkades die zich op of bij je meridianen bevinden en eventuele pijn veroorzaken verdwijnen als de energie weer vrij kan stromen.

Massage en shiatsu

Met massage en shiatsu, waarbij druk wordt uitgeoefend op de drukpunten van je meridianen, stimuleer je dat zelfherstellend vermogen. Eigenlijk is dat iets wat veel mensen zelf ook al automatisch doen wanneer ze pijn ervaren: ze wrijven over de pijnlijke plek. Je zou een shiatsu massage kunnen zien als de reset knop op een apparaat, je lichaam krijgt een reset, je lichaams-energie kan weer vrijuit stromen. Sommige mensen voelen dat ook echt gebeuren tijdens de behandeling, als een soort stroom stootjes op bepaalde plekken in hun lijf.

Fit en ontspannen

Omdat ik als shiatsu-therapeut precies weet waar ik druk moet uitoefenen, kan ik je immuunsysteem stimuleren en de pijn verlichten. Je zult dan misschien niet letterlijk voelen dat de energie weer vrij door je lichaam gaat stromen, maar je voelt wel direct verschil. Je bent fitter en meer ontspannen, een beetje alsof je zojuist een yogales hebt bijgewoond of hebt gemediteerd.

Lichaam en geest in balans

Alhoewel massage en shiatsu heel fysieke technieken zijn, hebben ze ook invloed op het mentale vlak. Het is dan ook een fijn voor lichaam én geest. Heb je bijvoorbeeld een heel ''vol'' hoofd dan kan een shiatsu massage weer ruimte creëren en je geest tot rust brengen. Lichaam en geest komen in balans en daar voel jij je lekker bij. Kortom: je zit weer lekker in je vel.

Shiatsu Massage Breed inzetbaar

De toepassingsmogelijkheden van massage en shiatsu zijn haast eindeloos. Het biedt bij heel veel klachten en kwalen verlichting, zoals onder meer bij:

- nek- en schouderklachten
- pijnlijke onderrug
- verstoorde hormoonhuishouding
- verstoorde bloeddruk en suikerspiegel
- huidklachten
- stressgerelateerde klachten
- PMS
- slaapproblemen
- gebrekkig immuunsysteem
- PDD/NOS en ADHD

Wie, wat , waar? 

Ik ben Jannet Veenbaas, ik geef Shiatsu en Massage behandelingen en Zacht werken® coaching aan mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is. Naast dat ik mijn vlieneten een heerlijk ontspannende shiatsu massage kan aanbieden kan ik jou o.a.leren waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan jouw dromen en wensen, zodat je daar heel veel energie uit gaat halen. Ik heb een fijne praktijk in hartje Groningen genaamd De Koning Te Rijk. Ik hoop dat ieder zich na een behandeling of coachingssessie bij mij zich De Koning Te Rijk voelt. Thuis heb ik een lieve partner, Fred die fantastisch kan koken (yes!) en twee ondernemende kids Kjeld (6) en Kim (4) die ik af en toe graag achter het behang wil plakken, maar O wat ben ik dankbaar en trots op deze mini mensjes.