• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wie is Jannet, en waar sta ik voor?

Ik Ben Jannet, moeder van Kjeld (9) en Kim (7) met vallen en opstaan heb ik ervaren dat het heel goed mogelijk is om in deze vaak hectische, drukke maatschappij lekker ontspannen in het leven te staan, en ik leer ook nog steeds elke dag meer. Door Zacht Werken voel ik me nu  weer een leuk mens en moeder.

Schuldig voelen

Ik heb een heftige burn-out meegemaakt rond mijn 23e en voordat ik in aanraking kwam met Zacht Werken was ik hard opweg naar een tweede. Ik was moeder van 2 jonge kinderen, had een goedlopende praktijk, hobby’s, sporten, sociale activiteiten, alles wat ”iedereen” tegenwoordig graag wil, maar ik liep ondertussen op mijn tandvlees, en was niet meer de leuke energieke moeder, partner en therapeut die ik zou willen zijn. En dan voel je je daar schuldig over tegenover iedereen. Ik voelde me zelfs een hypocriete therapeut, want hoe kon ik mensen nou laten ontspannen en daarover met ze in gesprek gaan terwijl ik zelf verre van Zen was...Ik voelde me letterlijk klem zitten, gevangen in mijn leven.

Er moet snel iets veranderen!

Ik wist van binnen: er moet iets veranderen, maar wat? En per “toeval” kwam ik erachter dat er zoiets bestond als ZACHT werken, als tegenhanger van hard werken, en ook nog vanuit je HART werken. Ik voelde direct een grote JA!

Zacht Werken is balans vinden

 Zacht weken sluit ook perfect aan bij waar ik in mijn praktijk voor shiatsu therapie en massage al 10 jaar aan werk met cliënten. Een aanraking kan helend werken, en is een basisbehoefte van ieder mens. Dat is namelijk het vinden van balans tussen lichaam en geest, zowel privé als ook in je werk. Ik werk op basis van het holisme dat houdt in dat elk aspect van je mens-zijn je gehele persoonlijkheid beïnvloed. De wisselwerking tussen lichaam en geest is hierbij van groot belang. Ook voeding, beweging, lifestyle en mindset spelen een belangrijke rol.

Wat is tijd?

Iedereen heeft dezelfde 24 uur in een dag, en we kunnen elke seconde een bewuste keus maken waar we op dat moment onze onverdeelde aandacht aan geven, vanuit de energie van dat specifieke moment.

Dat voelt zo wezenlijk anders, ik verbaas me er nog dagelijks over dat het eigenlijk allemaal zo simpel is. Echt!
Ik kan werkelijk zeggen dat mijn leven veranderd is, in zeer positieve zin. Ik heb bijvoorbeeld ook veel meer geduld en rust met de kinderen.

En wat ik zelf ook helemaal super vind, is dat ik ook als feedback  van mijn lieve trouwe cliënten die ik al een tijd begeleid met Shiatsu behandelingen te horen krijg: Je komt tegenwoordig gewoon veel rustiger over, warmer , meer betrokken, ik voel me meer gezien en gehoord door je!

Rust in mijn lijf en hoofd

Sinds ik zacht werk ervaar ik veel meer rust in mijn lijf en ook in mijn hoofd, ik doe nog steeds veel dingen op een dag, maar mijn mindset is totaal anders, eigenlijk krijg ik meer dingen gedaan dan voorheen. Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken.

Met Zacht werken leer je werken op basis van je energie, aan zaken die ertoe doen, met aandacht.

Het motto dat ik van Ellen de Lange-Ros (Founder Zacht Werken en mijn eigen geweldige coach) en zacht werken heb geleerd is: Je kunt best 100% aandacht en energie geven aan je gezin. 100% aandacht voor je werk hebben, en ook nog eens 100% aandacht voor jezelf, je behoeftes en ontwikkeling. Het kan alleen niet allemaal tegelijk op hetzelfde moment! dat was gewoon zo'n eye-opener voor mij! Ik kan nu zeggen: Nu heb ik compleet de aandacht voor mijn kinderen, en op een ander moment focus ik volledig op mijn bedrijf, weer een ander moment kom ik helemaal tot rust op mijn yoga-mat, zonder dat er allerlei stemmetjes in mijn hoofd zeggen wat er allemaal ook nog moet, nee, dat komt later, als ik de keus maak om met die andere dingen aan de slag te gaan..

Geef het door!

 En zo kom je wat mij betreft toch weer bij het cliché van het steentje dat je in het water gooit  die steeds grotere rimpelingen maakt, je begint klein, met jezelf, maar je zult gaandeweg merken dat als jij zorgt dat alles voor jou goed voelt, jij dat gevoel weer kunt doorgeven aan anderen, en zo gaat het door en door en door.

Volg mij 🙏
Facebook
LinkedIn
Instagram