• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Na verschillende studies te hebben gevolgd o.a. een mode opleiding en de kunstacademie, ben ik na een voor mij zeer zware periode gaan nadenken over wat ik nou werkelijk wilde in mijn leven…Ik zag mijzelf niet uren en uren achter de computer zitten zoals ik nu voor mijn opleiding als grafisch vormgever wel deed.

Ik zat thuis,  na een heftige burn-out door een aantal vervelende gebeurtenissen in mijn leven (ik heb o.a zelf  te maken gehad met depressiviteit in mijn jeugd, ben gepest en heb in mijn directe omgeving te maken gehad met iemand met ernstige psychische klachten en verslaving)  dus tijd om na te denken had ik wel... Mijn voormalige partner had veel nek en rugklachten dus masseerde ik hem wel eens, het was iets wat ik leuk vond om te doen en ik had er gevoel voor....

In deze periode ben ik begonnen met een cursus klassieke massage,

het was een van de weinige dingen die ik deed waarvoor ik de deur nog uitging... het op een ontspannen manier werken met mensen vond ik direct heerlijk, en dat vind ik tot op vandaag nog steeds! In ongeveer drie jaar tijd heb ik de volledige opleiding voor Manueel Praktizijn® afgerond en heb mee daarna gespecialiseerd in Shiatsu, psychologie en coaching.

Tijdens mijn studie ben ik me steeds meer gaan verdiepen in oosterse filosofie (dit is de basis van de Shiatsu Therapie) en holisme, dit is een levensbeschouwing die uitgaat van de mens als ondeelbaar geheel. natuurlijk heb ik dit ook uitgebreid gebruikt voor zelf-onderzoek, en het ''werken aan mijzelf" wat me veel heeft opgeleverd, ik kan wel zeggen dat ik nu totaal anders in het leven sta!

Mijn motto is nu: Je hebt altijd een keus om iets van je leven te maken en er voor te gaan, ongeacht je achtergrond , jij staat zelf aan het roer! 

Dus elk aspect van je mens-zijn beïnvloed de gehele persoonlijkheid. De wisselwerking tussen lichaam en geest is hierbij van groot belang. Ook voeding, beweging en lifestyle heeft mijn interesse, ik lees / leer hier dagelijks over. Ik vind het belangrijk om cliënten hierin te begeleiden en / of tips mee te geven als ze daarvoor open staan. ik heb o.a een opleiding  tot ortoculair suppletie adviseur en vitaliteitscoach gedaan.

In het holisme vind ik de grondbeginselen van mijn praktijk waarin ik sinds 2009 werkzaam ben. 

Dus ik kijk niet alleen naar de klacht maar ik kijk naar de persoon die bij mij komt. Ik vind het belangrijk om op een open en ontspannen manier met mensen om te gaan, en die houding is ook het uitgangspunt voor mijn werkzaamheden als therapeut. Om zelf te ontspannen onderga ik regelmatig Shiatsu en Massage behandelingen, verder maak ik veel tijd vrij om te sporten en voor yoga, en ik dans wanneer het maar kan!

Bewustwording in de breedste zin van het woord heeft mijn interesse , zelfonderzoek, zelfreflectie, tantra zijn dingen waar ik me bewust mee bezig houd.  Wat voel ik echt? wat zijn mijn emoties? waar heb ik echt behoefte aan, waar heeft mijn lichaam behoefte aan? Wie zit er tegenwoordig niet gevangen in ''the ratrace" van de moderne maatschappij? ik merkte het vooral sinds ik moeder ben geworden dat het soms moeilijk is om rustig en kalm je leven te leiden met alles erop en eraan, alles wat ''moet'' ik ben me gaan verdiepen in deze materie,  om vrij te worden van het ''moeten'' zit jij ook met vragen omtrent dit onderwerp? ik ga graag met jou in gesprek.

Ik ben zelf  in  Augustus 2012 ben ik voor het eerst moeder geworden van een zoon, in december 2014 is onze dochter geboren, ik geniet  enorm van het moederschap, en ik weet ook dat het soms een grote uitdaging kan zijn om alle ballen op een relaxte manier in de lucht te houden, gelukkig heb ik daar steeds meer mijn weg in gevonden en ik deel mijn ervaring graag.

Ik vind het ontzettend leuk om vrouwen te begeleiden rondom de zwangerschap, en het  moederschap,  Wat doet dit lichamelijk en emotioneel met jou, wat veroorzaakt de omschakeling van hormonen, wat houdt het ontzwangeren nou echt in? wanneer ben je volledig hersteld na een zwangerschap en bevalling? maar ook: hoe ga je zo ontspannen mogelijk de bevalling tegemoet? en waar loop je tegenaan na de bevalling? zijn er dingen die opeens niet lekker meer lopen?  ik  geef zowel zwangerschaps als Mama-massage.

Massage en coaching.

Ik werk nu bijna 10 jaar met mensen, daardoor en door mijn eigen levenservaring kan ik ook meer bieden dan alleen een lichamelijk behandeling. Omdat ik zelf in een burn-out heb gezeten weet ik precies wat iemand doormaakt die daar nu in zit , ik ken de verschillende fases. Ik  kan ik d.m.v coaching dat stukje extra begeleiding geven om snel weer in balans te komen.  Dit geldt ook in de fase van zwangerschap en bevalling (lees hier meer over onder het kopje ''diensten'' massage en coaching.

Mijn naam is Jannet Veenbaas (1980) en ik hoop je te  mogen ontmoeten in mijn praktijk: De Koning te rijk, praktijk voor Shiatsu Therapie en Massage, Groningen