• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Shiatsu is een therapeutische en manuele vorm van massage.

Shiatsu zorgt ervoor dat je levensenergie vrij door het hele lichaam kan lopen. Het brengt het lichaam in balans heeft ook therapeutische werking.

 

Acupressuur en manuele technieken

Shiatsu is een combinatie van acupressuur en manuele technieken, en komt oorspronkelijk uit Japan. Het is een therapie die hoofdzakelijk bestaat uit het geven van druk, de letterlijke betekenis van shiatsu is dan ook: “vingerdruk”. Op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam.

De druk wordt meestal met de duimen gegeven, maar kan ook met de handpalmen, elleboog, knie of voet worden gegeven. (In een Shiatsu Zen - style behandeling). Ook rotaties, strekkingen en mobiliseren van gewrichten en spieren kunnen voorkomen in een behandeling.

 

Therapeutische massage

In Japan is Shiatsu 80 jaar geleden al erkend als een volwaardige therapeutische/manuele behandeling. Shiatsu werkt direct op onze levens energie, ook wel “ki” genoemd, als je gezond bent stroomt deze energie vrij door een netwerk van banen die over het gehele lichaam lopen (meridianen). Bij verstoring of blokkades in de meridianen kan men daar last van hebben en kunnen allerlei klachten ontstaan.

 

Shiatsu behandeling

Een Shiatsu behandeling helpt het meridianenstelsel weer in balans te brengen. Shiatsu Therapie kan ook een preventieve werking hebben, en is zeer ontspannend en weldadig om te ondergaan.

De behandeling is ook voor kinderen geschikt.

 

Stoelmassage / Stoelshiatsu

Dit is een verkorte makkelijk toepasbare vorm van de traditionele Japanse Shiatsu Therapie. De Stoelshiatsu biedt +/- 30 min lang een ontspannende massage van nek, schouders, rug, armen en handen.Tijdens de behandeling wordt druk uitgeoefend op een serie acupressuur punten die de interne energie huishouding beïnvloeden, tevens worden de spieren en gewrichten gemobiliseerd.

Voor deze behandeling neem je plaats in een speciaal hiervoor ontwikkelde stoel die alle ledematen goed ondersteund. Deze vorm van Shiatsu werkt erg goed voor mensen die veel achter de computer zitten, of veel auto rijden en kan ook preventief tegen RSI worden gebruikt.

N.B. deze vorm van massage kan ook op locatie uitgevoerd worden, kijk voor meer info over bedrijfsmassage in het hoofdmenu.

*Het is ook mogelijk voor particulieren om op locatie gemasseerd te worden, vanaf 6 personen.

Neem contact met mij op voor meer info.